• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

De Tijdmeester

De Tijdmeester

Door toedoen van de geheimzinnige dr. Lambrosius komen vier mensen plotseling in de negentiende eeuw op de rand van de twintigste eeuw terecht. “Wat mij overkwam was ondenkbaar voor het gewone rationele verstand;...
Volledige beschrijving...
Op voorraad

20.99

Paperback
20.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Door toedoen van de geheimzinnige dr. Lambrosius komen vier mensen plotseling in de negentiende eeuw op de rand van de twintigste eeuw terecht. Leonard: “Het was alsof ik in een van die oude zwart-witfoto’s was beland, maar nu zag ik die wereld in ongewoon heldere kleuren: paardentrams, langgerokte vrouwen achter hoge, verende kinderwagens, mannen met bolhoeden en strohoeden, vrouwen met bloemenhoeden en kanten kraagjes. De situatie was zo reëel als maar kon zijn, net zo werkelijk als de wereld waaruit ik, als door een gat in de tijd, tevoorschijn was gekomen.” Marloes: “We zijn in het Amsterdam van de negentiende eeuw, op de rand van de twintigste eeuw,” zei die man. Het klonk alsof we ons in het Amsterdams Historisch Museum bevonden en met hem als gids langs de tot leven gekomen foto’s en schilderijen van Breitner liepen. Maar het schijnt dat we hier echt zijn en dat we dus meer dan honderd jaar terug in de tijd gereisd hebben, hetgeen ik niet voor mogelijk houd.

Wat er gebeurde kon helemaal niet. Toch gebeurde het.” Hans: “Wat mij overkwam was ondenkbaar voor het gewone rationele verstand; het paste niet in de vanzelfsprekendheid van de causale opeenvolging der dingen. Maar het gebeurde en omdat het gebeurde was er een natuurlijke aanvaarding. Ik was hier en nu in het Amsterdam van zo’n honderd jaar geleden en dat was de feitelijkheid van de situatie.” De climax van het verhaal wordt in het tweede deel beschreven tijdens een klimtocht op een steile rots in het zuiden van Frankrijk. Daar vinden zij elkaar en zichzelf.

Amsterdammer Karel Wellinghoff is auteur bij Uitgeverij Obelisk. Hij is een actieve schrijver van literaire romans met een spirituele strekking. Het zijn queesteromans, waarin de hoofdfiguren door allerlei omstandigheden losgeslagen raken van de reguliere samenleving en op zoek gaan naar ‘de weg naar huis’. Zijn boeken worden omschreven als spannende, ontroerende esoterische romans. Ook legt hij zich toe op non-fictie, waarin dezelfde thematiek aan bod komt.

Leesfragment

Het schijnt dat ik in een toestand van afwezigheid terechtkwam, want een heel stuk van die overplaatsing – die volgens mijn nuchtere verstand helemaal niet kon gebeuren – stond me slechts vaag voor ogen. Hans haalde me thuis op om mij naar Leo te brengen. Ik begreep weinig van zijn verhaal, maar in zijn auto zat een man, die zich voorstelde als dr. Lambrosius, die zei te weten waar Leo was. Gedurende de rit voelde ik dat er iets raars gebeurde. Het begon te misten en tot mijn schrik stopte Hans zijn auto midden op de weg op verzoek van die man op de achterbank. Deze vroeg ons uit te stappen en toen ik protesteerde legde hij zijn hand op mijn schouder. Vanaf dat moment kon ik de rest van de reis slechts vaag waarnemen. Ik verkeerde niet in een emotionele shock, want de symptomen daarvan zijn anders. Ik had ook geen sterke angstgevoelens, want hoewel ik wars ben van plotselinge veranderingen, ben ik niet bang uitgevallen. Wel was ik verontwaardigd omdat er iets plaatsvond dat ik niet kon thuisbrengen binnen het raamwerk van mijn denken. Wat er gebeurde kon helemaal niet. Toch gebeurde het.

Ondanks die vage geestestoestand was ik me wel bewust van onze aanwezigheid in Amsterdam en de tocht naar dat adres in die yuppenwijk – dezelfde wijk waar Leo woonde in zijn studententijd en waar ik hem een paar keer heb opgezocht, maar die nu heel anders van atmosfeer was, veel armoediger. Ik herinner me fragmenten van onze wandeling naar dat adres – maar was het wel een wandeling? Ik had meer het gevoel alsof ik zweefde, gegidst door die Lambrosius, door een stad uit een ver verleden. Toen we die kamer boven dat café binnengingen was daar geen Leo, wel twee jonge mensen die ons hartelijk ontvingen, maar ook duidelijk niet wisten wat er allemaal aan de hand was.

Lambrosius zei dat Leo onderweg was en snel zou komen en dat hij, Lambrosius, tezelfdertijd óók bij hem was om hem naar ons toe te brengen. Hij legde uit dat het ging om een soort afsplitsing van zichzelf, waardoor hij tegelijk bij ons kon zijn en bij Leo, die elders in de stad naar dit adres onderweg was.

De gedachte dat het hier ging om een soort hypnotische misleiding, vatte post bij mij, want ik was er toch echt van overtuigd dat een mens niet lijfelijk kan terugreizen naar het verleden en dat hij op slechts één plaats tegelijk kan zijn. De visioenen van Leo heb ik altijd als inbeelding beschouwd. Er was dikwijls een vage angst in mij dat hij erin zou blijven en het contact met de werkelijkheid zou verliezen, maar nu leek ik zelf met hem en Hans te worden meegezogen in iets zeer onwerkelijks.
Nog voor ik iets van mijn verontrusting en verontwaardiging kon uiteen, klonk gestommel op de houten trap en daar stond hij op de drempel: Leo, de man met wie ik zou huwen, van wie ik hield, maar met wie ik meestal in onmin verkeerde. Hij staarde me met open mond aan en liep langzaam naar mij toe, alsof hij er niet zeker van was dat ik daar echt aanwezig was. Toen omhelsden we elkaar en ik wierp een stortvloed van vragen over hem uit, maar die Lambrosius verzocht ons eerst naar hem luisteren.

Ik ging zitten op een ongemakkelijk armstoeltje, tegenover Hans die op een soort leren poef had plaatsgenomen. Naast hem de twee mensen die Hans en ik hier aantroffen bij onze binnenkomst en die zich hadden voorgesteld als Toine en Mariëlla. Ze zaten wat je noemt innig bij elkaar op een met donkergroen pluche bekleed bankje.

Lambrosius had onze onverdeelde aandacht toen hij begon te spreken. Hij staarde naar het bonte tapijt, waarin enkele versleten plekken en richtte toen zijn blik voornamelijk op Leo en af en toe ook op Hans en mij: “Wees er van overtuigd dat ik jullie ontsteltenis begrijp. Misschien denkt u dat u bent teruggereisd in de tijd, maar in werkelijkheid gebeurt alles tegelijkertijd, dus is er helemaal geen sprake van enig tijdsverloop. Alle tijd is eeuwig aanwezig, maar ligt over elkaar heen, het oude boven het nieuwe.”

Ik wil naar huis, dacht ik. Hoe kom ik weer thuis met Leo? Dit lijkt een fantasiefilm waarin we zijn opgesloten. Bovendien had ik een verschrikkelijke honger. Ik had nog nasi in de ijskast staan, een restant van wat ik de vorige dag voor mij en Leo had gehaald. Maar ‘thuis’ was nog nooit zo ver weggeweest. Meer dan 100 jaar. Wat gebeurde er in hemelsnaam?

Bibliografische informatie


Paperback: 224 pagina's
Uitgever: Obelisk
Verschenen: 1 december 2019
Druk: 1
Taal: Nederlands
ISBN-10: 9493071324
ISBN-13: 978-9493071322
Productafmetingen: 14,8 x 2 x 21 cm
Brutogewicht (incl. verpakking): 340 g

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen