• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

De Belgische UFO-Golf

De Belgische UFO-Golf

Een hardnekkig UFO-dossier dat zich niet laat begraven!
Een van de meest indrukwekkende series UFO-waarnemingen van de afgelopen 100 jaar vond plaats boven België. Gedurende de jaren 1989-1991 zagen vele tienduizenden Belgen mysterieuze zwarte driehoeken in de lucht.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

17.99

Paperback
17.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
Dit boek is onderdeel van een serie
Bekijk alle boeken
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Dit boek is onderdeel van een kortingsactie

Een van de meest indrukwekkende series UFO-waarnemingen van de afgelopen 100 jaar vond plaats boven België. Gedurende de jaren 1989-1991 zagen vele tienduizenden Belgen mysterieuze zwarte driehoeken in de lucht. De combinatie van een groot aantal radarwaarnemingen en een grote groep betrouwbare en goed opgeleide getuigen zorgde - in combinatie met een paar duizend UFO-rapporten vanuit het publiek - voor een zeer uitgebreid dossier.

Een hoofdrol in wat intussen “de Belgische UFO-Golf” was gaan heten, was weggelegd voor generaal-majoor Wilfried de Brouwer van de Belgische Koninklijke Luchtmacht. Hij kreeg de leiding over het onderzoek naar de UFO’s. Tot drie keer toe werden er F-16’s uitgestuurd die één keer de objecten op de boordradar konden vastleggen. Dit dossier is mede zo uniek omdat De Brouwer besloot om het verontruste publiek via de mainstream media op de hoogte te houden van het onderzoek. Een onderzoek waarbij het publiek ook zelf betrokken werd. SOBEPS, de Société Belge d’étude des phénomènes spatiaux, bestaande uit honderden vrijwilligers, hielp mee met het ondervragen van getuigen en het vastleggen van de waarnemingen.

Het onderzoek kon uiteindelijk de herkomst van de objecten niet vaststellen. Wel werd duidelijk dat de voertuigen beschikten over dermate geavanceerde technologie dat een aardse verklaring kon worden uitgesloten. In de woorden van destijds kolonel Wilfried de Brouwer: “Het was onverklaarbaar!”

Leesfragment

Het UFO-vraagstuk, dat al zo’n 70 jaar in de doofpot steekt, is sinds 2017 aan een enorme omwenteling onderworpen. Plots hebben Amerikaanse militairen, intelligence agenten en congresleden het over UFO’s! Als we het over een ‘maatschappelijk bewustzijn’ hebben, dat nog steeds denkt dat UFO’s verzinsels van fantasten zijn, dan wordt deze door huidige Amerikaanse persberichten, omtrent officiële UFO-onderzoeksorganen, enorm getriggerd tot zelfs helemaal onderuitgehaald. Er is verwarring omdat er ineens in Amerika officiële standpunten worden ingenomen en er informatie rond UFO’s wordt vrijgegeven. Plotseling zijn UFO’s dus geen faits divers meer waar alleen zogenaamde ‘ufo-gekkies’ met aluhoedjes op over praten, maar wat moeten we er nu mee?

UFO’s zijn wereldwijd serious business geworden! Alleen noemen ze die nu anders. De term UFO (unidentified flying object) maakte plaats voor de nu officiële term UAP (unidentified aerial phenomena). We gaan dus van een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp naar een ongeïdentificeerd verschijnsel in de lucht. Om verwarring te vermijden blijven we vanwege de historische inhoud van dit boek bij het oudere acroniem ‘UFO’. Het is uiteraard van belang te weten dat officiële instanties deze verouderde term niet langer meer gebruiken. Hoe vreemd deze switch in duiding van het UFO-gegeven op het eerste gezicht mag wezen,toch zit er volgens internationale UAP-experts (ufologen en ex-functionarissen gemoeid met het UAP-dossier) vanuit officiële instanties en agentschappen een niet onbelangrijke strategie achter.

Toch kunnen we vrijwel makkelijk begrijpen waarom. Het UFO-landschap was voor de eerste officiële bekendmaking in 2017 bezaaid met heel wat onduidelijkheden en zelfs tegenstrijdigheden. Zo hadden we onverklaarbaarheden (onbegrijpelijke paranormale situaties), het spel van desinformatie (bewust geplaatste desinformatie in de reguliere pers en media om mensen te misleiden of weg te houden van het UFO-dossier), het achterwege blijven van informatie van officiële instanties (er bestond geen officiële woordvoering), schimmige klokkenluiders (mensen die naar voor kwamen met UFO-bewijzen maar waarvan geen bronnen of verder houvast voor te vinden was), UFO-cultgroepen (nepreligies en communities met verdienmodellen die erop los fantaseerden voor eigen gewin), Hollywood alien-invasion scenario’s (films die een vertekend beeld brengen van het UFO-vraagstuk), talloze meningen en speculaties uit diverse hoeken die niet consistent zijn, en de eeuwige strijd tussen believers – mensen die het UFO-fenomeen serieus nemen en pleiten voor beter onderzoek – en debunkers, mensen die alles omtrent UFO’s direct weerleggen en het als onzin afschrijven. Kortom een onoverzichtelijk moeras met verraderlijke gebieden waar je bij onoplettendheid makkelijk helemaal in wegzinkt.

Daarbovenop kwam ook nog de stigmatisering door de mondiale reguliere pers van het menselijk bewustzijn. Elke UFO-waarnemer, getraind of niet, die de geringste poging ondernam om over zijn of haar UFO-ervaring te praten, werd genadeloos belachelijk of systematisch monddood gemaakt. Na de ononderbroken persberichten, gelanceerd via diverse officiële instanties (2017-2023) tot de dag van vandaag, kwam daar eindelijk verandering in. UFO’s werden UAP’s, onbekende voertuigen vliegen door ons luchtruim, en plotseling bestaan ze! Nu moet de wereld een paar jaar UFO-historie inhalen. De officiële strategie lijkt een dripfeeding-techniek te zijn; mondjesmaat informatie de wereld insturen, om verder het UFO-embargo en zijn stigmatisering binnen onze samenleving geleidelijk aan te gaan afbouwen. Zo monden we uit in een soort ‘twilight zone’ van twee UFO-werelden binnen de samenleving, waarbij we nu al kunnen zien dat er straks maar één zal overblijven.

Op dit ogenblik heeft het UFO-narratief twee verhaallijnen lopen in de samenleving. Enerzijds het oudere paradigma, waar UFO’s nog steeds ‘zogezegd’ bewezen moeten worden. Dit denkpatroon is sterk aan het afbrokkelen vanwege de huidige ‘open’ houding bij officiële Amerikaanse instanties. Anderzijds het nieuwe paradigma dat de aanzienlijke officiële onderbouwing van UFO’s via officiële kanalen in Amerika gebruikt om snel de laatste nieuwtjes en updates rond UFO’s te absorberen. Hier weten mensen dat UFO’s echt zijn, dat er onderzoek naar wordt gedaan en dat er in sommige gevallen een ‘mogelijke’ buitenaardse hypothese achter steekt. Ufologen (nu UAP-experts) weten al decennialang dat er geen bewijsvoering meer nodig is. UFO’s zijn al lang bewezen, de aantallen officiële dossiers zijn torenhoog! Het is duidelijk dat de tweede verhaallijn het dominante narratief zal worden.

We hebben er dus alle baat bij om onze samenleving te voorzien van de nodige informatie rond UFO’s en het fenomeen zo bespreekbaar en behapbaar mogelijk te maken. Niet alleen moeten UFO’s in ons bewustzijn een grotere rol innemen maar moeten we ook leren begrijpen dat er in sommige gevallen daadwerkelijk over een buitenaardse hypothese moet worden nagedacht.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Waarnemingen boven België | Het UFO-vraagstuk
2. Wat is de Belgische UFO-golf? | Het Belgisch UFO-dossier is uniek
3. UFO-golf incidenten | De belangrijkste UFO-meldingen
4. SOBEPS | Ufologen helpen de Belgische luchtmacht
5. De beroemde UFO-foto van Petit-Rechain | Een valse UFO-foto die echt is
6. Internationale interesse en Elio Di Rupo | De Belgische UFO-golf wordt opgemerkt
7. Experimentele militaire vliegtuigen en ARV’s |Zijn de UFO’s in de Verenigde Staten gemaakt?
8. Generaal-majoor Wilfried De Brouwer | Hoofdonderzoeker van de Belgische UFO-golf
9. Belgische scepsis en UFO-amateurisme | Wordt België volwassen inzake het UFO-onderzoek?

Wilfried de Brouwer | een bijdrage van dr.ir. Coen Vermeeren | Een sterk pleidooi voor het serieus nemen van UFO-onderzoek

Nawoord
Bart Uytterhaegen
Dankwoord
Appendix A: Termen- en afkortingenlijst
Appendix B: Literatuur

Bibliografische informatie

ISBN: 9789464611205

Hoofdtitel: De Belgische UFO Golf

Ondertitel: Een hardnekkig UFO-dossier dat zich niet laat begraven!

Reeks: Gulden Ratio Reeks

Reeks nummer: 5

Reeks: Gulden Ratio Reeks, 5

Auteur: Uytterhaegen, Bart

Nur: 720 - Esoterie algemeen

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 25-10-2023

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 17,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Ja

Aantal pagina's: 100

Gewicht: 128 gram

Formaat: 208 x 128 x 10

Parzival en de Graal (luxe editie)
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen