• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

De grootste Omwenteling aller tijden

De grootste Omwenteling aller tijden

Oorlog tegen de ziel
Na Covid-19 wil de machtselite een groot deel van de mensheid ‘opruimen’. Maar de mens beschikt over een ongelooflijke kracht vanuit het hart. Wat kunnen we doen in deze grootste omwenteling aller tijden?
Volledige beschrijving...
Op voorraad

26.99

Paperback
26.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Een groot lijden treft de Aarde. Steeds meer mensen beginnen te zien dat er niet alleen zichtbare krachten aan het werk zijn die via chaos een nieuwe wereldorde willen realiseren, maar ook onzichtbare. Onze vrijheid staat op het spel. Ethiek is allang verdwenen, net als inzicht in de dharma (de kosmische wet) en andere wijsheidsleringen. ‘De ziekte van onwetendheid’ (de Boeddha) is overal aanwezig.

Messing is van mening dat zonder kennis van het occultisme, de esoterie (ooit ‘de koningin van de wetenschap’ genoemd) en vooral de gnosis de wereldgeschiedenis niet begrepen kan worden. Hij toont aan dat samenzweringen gewoon bestaan en dat de grootste omwenteling aller tijden begonnen is.

Na de p(l)andemie Covid-19 wil de machtselite via ‘ziekte X’ en bio-engineering (transhumanisme, robotica, nanotechnologie en vooral artificiële intelligentie) een groot deel van de mensheid opruimen en de rest ‘transhumaniseren’ tot een cyborg, een slaaf.

Er is een diabolische oorlog aan de gang tegen de goddelijke schepping, de menselijke ziel en alle levende wezens op Aarde. Als we deze oorlog tegen de Liefde toestaan, wordt het innerlijk pad van bevrijding geblokkeerd en kan ‘het lichtkleed’ niet meer ‘geweven’ worden (katharen), de Boeddha natuur ofwel ‘Christos ín ons’ niet meer tot realisatie komen, tenzij…

Tenzij we vertrouwen op de ongelofelijke kracht van het hart. Dan zijn we absoluut niet machteloos, want de duistere krachten zijn bang voor het Licht. Als we hun grote misdaden aan het daglicht brengen, zal het Licht ons tot steun zijn. Wat ons daarbij behulpzaam kan zijn is de wijsheid van grote leraren als de Boeddha en Jeshua (Jezus) en oude wijsheidsteksten uit oost en West. Messing legt vooral de nadruk op het mysterie van de Christus en het Christuslicht.

Marcel Messing is antropoloog, filosoof en auteur.

Leesfragment

Al in mijn jeugd vond ik het soms moeilijk dat ik bepaalde dingen letterlijk anders zag dan de gemiddelde mens. Het beste leek mij om daar maar over te zwijgen. Dat ik regelmatig sterke voorgevoelens had die soms plotseling overgingen in een zekere proscopie, vond ik ook niet bepaald plezierig. Proscopie is een woord dat in sommige woordenboeken niet eens meer te vinden is, laat staan in het digitale woordenboek, waarin het moderne analfabetisme als een besmettelijk virus veel klassieke en poëtische woorden reduceert tot platte, populaire taal.

Een sterke proscopie overkwam mij in New York, waar ik samen met mijn collega in de periode dat ik als wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam het graalmanuscript Roman de l’Estoire dou Graal van Robert de Boron moest ‘keuren’ en ophalen bij een rijke Joodse antiquaar. Dit dichtwerk, waarin beschreven staat dat Jozef van Arimathea het bloed van de Christus opvangt, is vanuit christelijk perspectief geschreven en heeft geen enkele connectie met de Arthurromans. De antiquaar draaide letterlijk om zichzelf heen en ‘verplichtte’ ons met hem mee rond te cirkelen om het contact met hem niet te verliezen, terwijl hij het manuscript stevig tussen beide handen omklemd hield. Hij vroeg een voor mijn collega en mij onvoorstelbaar hoog bedrag met veel nullen.

Ik moest aan Rembrandt van Rijn denken, de Nederlandse schilder, tekenaar en etser uit de 17de eeuw, die in vele opzichten geen gemakkelijk leven heeft geleid en wiens schilderijen en kunstwerken pas na zijn dood een doorbraak maakten. Het waren welgestelde musea en vooral miljonairs en miljardairs die zijn werken begonnen te kopen, de laatsten meestal uit een oogpunt van belegging. Op velerlei wijze heeft Rembrandt aan het leven van de Christus gestalte willen geven, waarbij je steeds weer proeft dat de diepte van het Christusmysterie zijn kunnen als schilder, etser en andere wijzen van uitdrukken oversteeg. In zijn clair-obscur, dat ook zijn eigen licht en schaduw toont op dit grootse mysterie, trachtte hij het onnoembare op velerlei wijze zichtbaar te maken in het besef dat iedere penseelstreek en iedere ets alleen maar een tekort uitdrukte. Christus was voor Rembrandt het leidend Licht in zijn leven.

Gelukkig ging ik bij de aankoop van dit graalmanuscript niet over het geld. Ik had trouwens niet het idee dat deze antiquaar ook maar enig besef had van de esoterische betekenis van de zoektocht naar de graal als een innerlijk pad naar het Licht. Daarentegen leek hij mij heel goed op de hoogte van de ‘bredeweg’ naar Wall Street, waar het gouden stierkalf vol begeerte de geldhandelaren en geldwisselaars van deze tijd dagelijks lokt op de geldmarkt van het illusoire leven, niet beseffend welke grote omwentelingen er onderweg zijn naar dit zelfzuchtige ‘beest’. Gezien de dollarstreepjes in zijn ogen had ik niet het idee dat hij ‘het graalverhaal als pad van de ziel’ kende, zoals zo fraai beschreven in het gelijknamige boek van Marianne van den Dungen.

Inhoudsopgave

Toeval bestaat niet

Intermezzo

Belogen en bedrogen

Oorsprong van het kwaad

Het Vaticaan als slangenkuil

‘Waar je hart is, is de wijsheid’

Samenzweringen bestaan gewoon

Grootste omwenteling aller tijden

Bibliografische informatie

ISBN: 9789464611298

Hoofdtitel: De grootste Omwenteling aller tijden

Auteur: Messing, Marcel

Nur: 720 - Esoterie algemeen

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 22-03-2024

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 26,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Ja

Aantal pagina's: 275

Gewicht: 265 gram

Formaat: 212 x 138 x 17

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Karin Allegaert
De grootste omwenteling aller tijden
Geschreven op:
Geschreven op:
Wolt
wow, ik heb het boek niet gelezen maar wat er op de achterflap tekst staat over het boek, krijg je de koude rillingen van
Geschreven op:
Geschreven op:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen