• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Lessen uit Ellende

Lessen uit Ellende

Bevorder je mentale welzijn
Een ernstige ziekte is voor iedereen een lijdensweg, maar voor jonge mensen wellicht nog meer. Kenneth Nijs zit er niet alleen fysiek doorheen, maar ook mentaal, psychisch en emotioneel.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

22.99

Paperback
22.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
Dit boek is onderdeel van een serie
Bekijk alle boeken
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Het leven is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. Dat ondervindt Kenneth (1993) die op 18-jarige leeftijd net was begonnen aan een studie Psychologie en Wijsbegeerte aan de KU Leuven en ineens ernstig ziek wordt. Na een hardnekkige klierkoorts begint zijn hypofyse uit te vallen.
In 2015 krijgt hij de diagnose ‘hersenkanker’. Bestralingen volgen en gelukkig lukt het om de kanker af te vechten. De hypofyse wil echter niet herstellen, met als gevolg dat Kenneth chronisch ziek is.

Een ernstige ziekte is voor iedereen een lijdensweg, maar voor jonge mensen wellicht nog meer. De jongeman zit er niet alleen fysiek doorheen, maar ook mentaal, psychisch en emotioneel. Voor dat laatste zijn echter geen remedies, Kenneth moet zich daar zelf zien uit te tillen. Hij begint veel te lezen en verzamelt allerhande nuttige informatie. Het toepassen daarvan helpt hem onmiddellijk vooruit.

Hij leert omgaan met zijn nieuwe situatie, leert zichzelf kennen en vindt een remedie tegen de “anders overheersende negativiteit”. Hij neemt zijn wispelturige gedachten waar zonder er door meegesleurd te worden. Zo ontdekt hij dat hij alles al in zich heeft om het leven makkelijker en aangenamer te maken. Hij gaat zienderogen mentaal en lichamelijk vooruit.

In dit boek wil Kenneth zijn levenslessen en ervaringen delen. Hopelijk zijn deze ‘Lessen uit Ellende’ ook anderen tot steun.

Leesfragment

Doorheen mijn nog prille leven heb ik te kampen gehad met verschillende vormen van tegenspoed. Op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak heb ik diepe dalen gekend. Aan de oorzaak van deze aanzienlijke ellende lag een waaier aan medische symptomen, die op hun beurt werden veroorzaakt door, onder andere, hersenkanker en hypofyse-uitval. Een beduidend aandeel van de ellende die ik heb meegemaakt was onoverkomelijk, het volgde immers rechtstreeks uit de zware symptomen en aandoeningen die mij te beurt vielen. Een ander, al even beduidend aandeel van de ellende was daarentegen niet noodzakelijk. Deze onnodige malaise kwam voort uit het slecht omgaan met commentaar, uit mijn gebrek aan zelfkennis, zelfaanvaarding en zelfwaardering en uit het feit dat ik de slaaf was van mijn negatieve brein. Mijn eigen verhaal maakt het eerste deel van dit boek uit. Je krijgt een overzicht van mijn moeilijkste momenten en de gevolgen daarvan op mijn fysieke en mentale gezondheid. Door mijn moeilijkste momenten op een open en eerlijke manier te delen met de wereld, stel ik mezelf kwetsbaar op. Ik hoop dat deze overte en eerlijke verslaggeving inspiratie en aanvuring kan teweegbrengen bij de mensen die het kunnen gebruiken. Ik wil ermee laten zien dat ik van heel ver kom en dat het mogelijk is om vanuit de diepte terug naar boven te klimmen. Het is dus niet zo dat ik zomaar, vanop  een afstand, mensen probeer advies te geven. Ik heb zelf in de metaforische loopgraven gezeten en ik weet hoe moeilijk het kan zijn.

Wegens het doormaken van een behoorlijke portie onontkoombare én vermijdbare ellende, heb ik mezelf ertoe aangezet om me zo goed mogelijk te verdedigen tegen eender welke vorm van negativiteit en tegenspoed. Ik ging daarom op zoek naar advies dat mij in staat kon stellen om beter om te gaan met zowel mezelf als mijn omstandigheden. Als gevolg van deze zoektocht ben ik gestoten op verschillende inzichten, hulpmiddelen en technieken die vermijdbare ellende kunnen verhelpen en voorkomen, en die onvermijdbare ellende kunnen verzachten. Al deze inzichten, hulpmiddelen en technieken vormen het tweede deel van dit boek. Vervolgens vind je een selectie aan dagboekfragmenten die illustreren hoe ik het advies dat ik in dit boek meedeel, zelf heb verkregen en toegepast. Indien je liever geen autobiografische lectuur doorneemt, kan je de dagboekfragmenten laten voor wat ze zijn.

Indien je graag meer wil weten over de totstandkoming van het advies in dit boek en de moeilijkheden die mij te beurt vielen na de behandeling, lees je de fragmenten best even door. De gevolgen van kanker zijn immers niet beperkt tot de diagnose, behandeling en remissie (als remissie überhaupt plaatsvindt). Zij die het geluk hebben om de kanker te overleven, zijn niet van alle moeilijkheden verlost.  Met al mijn symptomen en aandoeningen zou het logisch zijn mocht ik vervallen in bitterheid, angst, depressie, woede, wrok en apathie. Dankzij het toepassen van al de uiterst nuttige inzichten die ik heb mogen aantreffen, gebeurt dit niet. Ik ga, integendeel, door het leven met vertrouwen, dankbaarheid, standvastigheid, vreugde en humor. Doorheen ontmoetingen met dokters, sociaal werk(st)ers, professoren en begeleiders ontving ik steevast lof voor de manier waarop ik omging met mijn realiteit. Deze lof, samen met de verbazing die er steeds mee gepaard ging, deed mij beseffen dat ik een methodiek, wijsheid en kennis had opgebouwd die zeldzaam, indrukwekkend, maar vooral behulpzaam was. Dat besef spoorde mij aan om al de inzichten die ik heb mogen ontdekken en toepassen, te delen met anderen.

Bibliografische informatie

Paperback: 160 pagina's

Uitgever: Obelisk

Verschenen: 24 januari 2020

Druk: 1Taal: Nederlands

ISBN-10: 9493071359

ISBN-13: 978-9493071353

Productafmetingen: 14,8 x 0,9 x 21 cm

Brutogewicht (incl. verpakking): 259 g

Auteur
Kenneth Nijs
Kenneth Nijs is een Belgische auteur. Hij is geboren in 1993 te Wezemaal. Op 18-jarige leeftijd, toen hij
Meer info en alle boeken

Andere boeken van deze auteur

Er zijn nog geen andere titels.
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Hannie van Grol
Lessen uit ellende behoort tot de reeks Ervaringsverhalen van uitgeverij Obelisk. Kenneth Nijs wordt op 18-jarige leeftijd (1993) ernstig ziek. Hij krijgt klierkoorts die heel hardnekkig is. Daarna begint zijn hypofyse uit te vallen en in 2013 krijgt hij de diagnose ‘hersenkanker’ die door bestralingen daarna onder controle is. Alleen zijn hypofyse wil niet herstellen, zodat Kenneth chronisch ziek blijft met alle nare gevolgen van dien. Om zich enigszins goed te voelen zal hij zijn leven lang medicatie moeten blijven slikken. Bovendien wordt hij nog regelmatig geveld door verschillende andere optredende ziektes. In Lessen uit ellende vertelt Kenneth over zijn lijdensweg. Hij gaat zeer diep, niet alleen fysiek. Ook mentaal, psychisch en emotioneel zit hij er helemaal doorheen. Maar gedreven als hij is, zoekt hij naar manieren om sterker te worden, zichzelf te leren kennen en het gevoel te krijgen zijn leven weer op de rit te hebben. Daartoe bestudeert hij verschillende onderzoeken, leest over hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en gaat mindfulness en Qi gong beoefenen. Dit resulteert in zelfacceptatie en positiviteit, wat hem helpt om zijn situatie te aanvaarden en een reden te hebben niet bij de pakken neer te zitten, maar zelfs gelukkig te zijn. Dit is een verhelderend boek. Op een praktische manier deelt de auteur zijn ervaringen met de lezer. Hij beschrijft zijn worstelingen en zijn strijd met zijn ziekte en daarna vertelt hij op een inzichtelijke manier over de weg die hij heeft afgelegd om weer uit het diepe dal omhoog te komen, ondanks het feit dat hij voor altijd chronisch ziek is. In het eerste deel van het boek staat zijn ziekteproces beschreven, de weg die hij daarna heeft afgelegd en de strijd die hij nog regelmatig moet voeren door telkens weer optredende klachten. In het tweede deel staan dagboekfragmenten vermeld die duidelijk aangeven welke tegenslagen hij ondervond en wat hij nog geregeld ervaart. Lessen uit ellende is een praktisch en inspirerend boek dat veel anderen die in soortgelijke omstandigheden terechtkomen, kan motiveren om toch nog alles uit het leven te halen. Het boek biedt inzichten voor iedereen, ondersteund door de vele links en studies die in de voetnoten geplaatst zijn. Er is nog zoveel mogelijk! Ook voor een chronisch zieke zoals Kenneth Nijs. En zijn boek biedt anderen weer hoop en uitzicht op een gelukkige toekomst.
Geschreven op:
Geschreven op:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen