• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

In de leer bij een Meester in de Himalaya (luxe editie)

In de leer bij een Meester in de Himalaya (luxe editie)

Autobiografie van een yogi
De boeiende reis van een jonge man van de zuidkust van India naar de mystieke hoogten van de Himalaya, waar hij zijn grote Meester vindt. Wijs, krachtig en liefdevol.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

35.99

Hardcover
35.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

De boeiende reis van een jonge man van de zuidkust van India naar de mystieke hoogten van de Himalaya, waar hij zijn grote Meester vindt. Wijs, krachtig en liefdevol. Dit is een verbazingwekkend boek, vol wonderen, ontmoetingen met meesters, beschrijving van hogere niveau’s van bewustzijn en spirituele verworvenheden. Dr. Karan Singh, Tribune News Service

Sri M is een verlichte ziel, een Guru die ik jaren geleden heb ontmoet. Sri M is heel toegankelijk… Ik wens dat hij mij als leerling zou willen aannemen, maar ik zal op een andere geboorte moeten wachten, wanneer ik wat verder gevorderd ben. Maneka Gandhi, Mathrubhoomi

Of u nu wel of geen scepticus bent, dit mooi geschreven boek dwingt tot lezen. En kijk eens aan, de schrijver is er nog, als je hem aan de tand zou willen voelen over de moeilijker te geloven elementen in het boek. The Herald of India

De autobiografie gaat over de transformatie van Mumtaz Ali Khan in Sri M, omdat hij doorging met diepgaande kennis over de Upanishads te verwerven, diepe persoonlijke inzichten en een hogere graad van bewustzijn. Beschrijvingen van de gunstige effecten van yoga, meditatie en metafysica zijn fascinerend. Sri M wordt vaak gezien als de hedendaagse Kabir Das. The Hindu

Het is profetisch dat hij de naam ‘Sri M’ zal gebruiken, die hem zal herinneren aan zijn Babaji Maheshwarnath, die erin voorkomt als de “grote meester, wijs, krachtig en liefdevol.” Het boek is eigenlijk een eerbetoon aan hem. Voor iedereen die interesse heeft in mystiek, soefisme en vedanta is de autobiografie van Sri M inderdaad rijk aan schatten. The Organizer

Leesfragment

Dit boek ontvouwt het verhaal van de spirituele ‘van arm naar rijk’ van een jonge man uit Kerala, die door pure toewijding, oprechtheid en vastberadenheid uitgroeide tot Sri ‘M’, een levende yogi. Met zijn eenvoudige proza deelt Sri M op een vriendelijke manier met de lezer zijn boeiende reizen dwars door de Himalaya, zijn diepgaande kennis van de Upanishad filosofie en diepe spirituele inzichten, voortgekomen uit zijn eigen ervaringen, die de lezer een unieke gedenkwaardige reis beloven.

Eén van de vele ongewone en intrigerende aspecten van dit verhaal is het feit, dat Sri M geboren werd als Mumtaz Ali Khan.
“Hou dingen simpel en direct. Geen bla-bla. Leef in de wereld zoals ieder ander. Grootheid wordt nooit tentoongespreid. Zij die dichtbij komen zullen het zelf ontdekken. Wees een voorbeeld voor je vrienden en medewerkers. Je kunt gelukkig in deze wereld leven en in overeenstemming met bewustzijn.”

Babaji
“Brahman komt van de stam ‘brh’, wat ‘uitbreiden’ betekent en deze
oneindige uitbreiding is een innerlijke werkelijkheid, die door de meeste mensen verkeerd begrepen wordt alsof het een uitwendig proces is. Dit misverstand is de oorzaak van alle lijden. Stel de leringen en technieken van Kriya beschikbaar voor hen, van wie je denkt dat ze er aan toe zijn en moge hun bewustzijn multidimensionaal worden.”

Sri M werd in Trivandrum, Kerala geboren. Op de leeftijd van negentienenhalf verliet hij zijn huis, aangetrokken door een vreemde en onweerstaanbare drang om naar de Himalaya te gaan.
In de Vyasa Grot, voorbij het heiligdom van Badrinath in de Himalaya, ontmoette hij zijn Meester en leefde zo’n drieënhalf jaar met hem, vrij rondtrekkend, de lengte en breedte van het met sneeuw bedekte gebied van de Himalaya. Wat hij leerde van zijn Meester Maheshwarnath Babaji, transformeerde zijn bewustzijn volledig.
Terug in de vlakten leidde hij een normaal leven, zoals zijn Meester hem had opgedragen, werkend voor zijn onderhoud, zijn sociale verplichtingen nakomend en tegelijkertijd zich voorbereidend om alles wat hij geleerd en ervaren had te onderwijzen. Op een teken van zijn Meester begon hij aan de onderwijs-periode van zijn leven. Tegenwoordig reist hij over de hele wereld om zijn ervaringen en kennis te delen.

Even thuis zijnde in de leringen van de voornaamste religies zegt Sri M, geboren als Mumtaz Ali Khan, vaak “Ga naar de kern. Theorieën zijn van geen enkel nut.”
Sri M is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij leidt een eenvoudig leven, geeft onderwijs en staat aan het hoofd van de Satsang Stichting, een liefdadige instelling, die streeft naar uitmuntend onderricht en opvoeding. Op het moment woont hij in Madanapalli, Andhra Pradesh, slechts drie uur rijden van Bangalore.

Sri M
Alvorens u mee te nemen op deze avontuurlijke reis van de Zuidkust van India naar de besneeuwde hoogten van de geheimzinnige Himalaya en terug, waarbij ik buitengewone persoonlijkheden heb ontmoet en waarmee ik ongewone en ongelooflijke ervaringen heb gedeeld, wil ik graag nog een paar woorden zeggen, die alles in het juiste perspectief zullen plaatsen.

Tot op heden heb ik de meeste ervaringen waarover ik in dit boek heb geschreven in mijn hart bewaard. Zelfs mijn allerbeste vrienden konden mij niet overtuigen om meer dan een vingerwijzing los te laten over wat diep in mijn bewustzijn verborgen lag.
Waarom deed ik zo geheimzinnig over deze dingen en waarom heb ik de kaarten nu open gegooid, zoals men dat noemt? Laat me die vragen nu maar beantwoorden: ofschoon mijn leermeester Babaji er al op had gezinspeeld dat ik op een gegeven moment een autobiografie zou schrijven, bleef het groene signaal dat ik van hem verwachtte tot twee jaar geleden uit. Zelfs daarna bleef ik er nog gedurende zes maanden over nadenken, alvorens schoorvoetend met schrijven te beginnen en wel hoofdzakelijk om twee redenen: ten eerste was ik bang dat de oprechte spirituele zoeker, gegrepen door de verbeelding van het boeiende verhaal, de praktische en noodzakelijke aspecten van de spirituele reis niet zou snappen. Ten tweede, dat als de kritische lezer sommige delen van het verhaal ongeloofwaardig en vreemd zou vinden, hij het hele boek wel eens zou kunnen afdoen als een broodje aap.

De volgende feiten gaven echter de doorslag voor het schrijven van deze autobiografie: ten eerste; het kwam in mij op dat het mijn zaak was om op te schrijven wat ik had meegemaakt en dat ik het aan de kleine sceptische minderheid van lezers moest overlaten het al of niet te accepteren. Ik voelde dat ik niet eerlijk tegenover de meerderheid van lezers zou zijn, als ik uit angst voor die minderheid zou aarzelen mijn verhaal te vertellen.
Ten tweede; na de verschijning van De Autobiografie van een Yogi waren er maar heel weinig oorspronkelijke spirituele biografieën verschenen en zelfs de schrijvers daarvan leefden al lang niet meer en waren dus ook niet bereikbaar voor een discussie. En daarbij, hoe oorspronkelijk swami Yogananda’s autobiografie ook is, persoonlijk heeft hij niet veel tijd in de Himalaya doorgebracht. Daarom heb ik gedacht dat het juist nu belangrijk is om mijn ervaringen te vertellen, in het bijzonder die ik in de Himalaya heb gehad, zodat ik voor de lezer nog beschikbaar ben voor een één op één gesprek.
Ten derde; ik wilde aantonen dat grote Meesters, zoals Babaji en Sri Guru, de stroom van de spirituele evolutie in stilte en achter de schermen beïnvloeden, hoewel er maar weinigen zijn die van hun bestaan afweten.

Ik doe een beroep op de lezers die delen te negeren die hun al te fantastisch voorkomen om waar te zijn, als dat zo moet zijn, en de rest wel te lezen, zodat ze de grote leringen van Sri Guru en Babaji niet missen. Over mijn Guru kan ik alleen maar zeggen wat swami Vivekanada over zijn eigen Guru zei: “Een stofdeeltje van zijn gezegende voeten zou wel duizend Vivekananda’s hebben kunnen scheppen.” Vervang ‘Vivekananda’ door ‘M’ en u zult begrijpen wat ik bedoel.

Dus, beste lezers, ga met me mee op deze wonderlijke reis en moge de zegeningen van de Meesters met u zijn.

Bibliografische informatie


Paperback: 300 pagina's
Uitgever: Obelisk
Verschenen: 15 augustus 2019
Taal: Nederlands
ISBN-10: 949307126X
ISBN-13: 978-9493071261
ASIN: B07Y4MVYZZ
Productafmetingen: 17,7 x 3,4 x 24,7 cm
Brutogewicht (incl. verpakking): 744 g

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen