• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen

De CO2 Mist

De CO2 Mist

Wat nooit gezegd wordt over CO2 en de opwarming van de Aarde
Dit boek biedt een toegankelijk overzicht van wetenschappelijke onderzoeken die het klimaat totaal anders belichten. Ook de energie uit wind en zon worden besproken en er worden betere alternatieven voorgesteld.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

21.99

Paperback
21.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Decennialang zijn er al verhalen over naderende klimaatrampen, maar ze bleken steeds ongegrond. Belangrijke informatie over de echte oorzaken van klimaatverandering wordt genegeerd door officiële instanties en de mainstream media. En dat is merkwaardig, want er is geen enkele reden om je zorgen te maken over CO2 in relatie tot de door het IPCC voorspelde opwarming. In 2019 werd namelijk ontdekt dat de belangrijkste oorzaak van opwarming vooral komt door de variatie in de afstand tussen de Zon en de Aarde en niet door CO2. Het huidige klimaatbeleid is daarom gebaseerd op slechte wetenschap en schaadt o.a. de economie van westerse landen op dramatische wijze.

Dit boek biedt een toegankelijk overzicht van wetenschappelijke onderzoeken die het klimaat totaal anders belichten. Ook de energie uit wind en zon worden besproken en er worden betere alternatieven voorgesteld zonder landschapsvervuiling. Het is bovendien geschreven zodat iedereen het kan begrijpen. Hopelijk geeft het lezen van dit boek je vertrouwen in de toekomst en helpt het je om onder de klimaatdruk uit te komen. Deel deze informatie met zoveel mogelijk mensen zodat we voor een verandering van het beleid kunnen zorgen en kunnen genieten van onze planeet, zonder angst voor de toekomst. Geen desastreuze door de mens veroorzaakte klimaatverandering, maar ruimte voor klimaatoptimisme!

Ronald van Amelrooij is Elektrotechnisch ingenieur, heeft een eigen IT-bedrijf en bestudeert daarnaast al zeven jaar de relatie tussen o.a. CO2 en klimaatverandering in relatie tot het energievraagstuk.

Leesfragment

In dit boek informeer ik je over CO2 en de opwarming van de Aarde. Maar het is niet de informatie die je via de reguliere media krijgt opgediend. Als je het journaal en sommige kranten mag geloven is het een uitgemaakte zaak dat wij, mensen, verantwoordelijk zijn voor één van de grootste rampen met moeder Aarde, tenzij we snel ingrijpen. Temperatuurstijgingen van gemiddeld twee graden Celsius (ºC) of meer, zeewater dat vele meters stijgt en andere rampen. Nederlanders die uit het ondergelopen Noord- en Zuid-Holland wegvluchten naar Drenthe, Duitsland en andere plekken waar het nog droog is. Kortom: hel en verdoemenis! We moeten onze CO2-uitstoot drastisch reduceren, anders is rampspoed ons deel.

Wetenschappers, politici en andere “dwarsdenkers” die het wagen om dit ter discussie te stellen worden niet zelden verketterd, geridiculiseerd, gemarginaliseerd en hun carrières geblokkeerd als ze nog in loondienst als klimaatwetenschapper werkzaam zijn. Wie echter, net als ik, de moeite neemt om zich te verdiepen in hun onderzoeken, hun argumenten etc. kan alleen maar tot de conclusie komen dat de meeste mensen een rad voor ogen wordt gedraaid met iets wat ik zelf als klimaatwaanzin afdoe. De argumenten van de zogenaamde “CO2-sceptici” worden zelden of nooit naar voren gebracht in het journaal, actualiteitenrubrieken, de meeste kranten etc. De informatie die het grote publiek op dit punt wel bereikt is sterk eenzijdig en gericht op het in stand houden van de illusie van de klimaatwaanzin.

Voor wat klimaatwetenschap betreft leven de meeste mensen in een intellectuele monocultuur. Via de mainstream media word je getrakteerd op de argumenten van het IPCC en het 97/3-fabeltje en veel verder gaat het niet. We moeten “aan de windturbines, zonnepanelen, weg van het gas, aan de dure warmtepomp, etc.” De tegenargumenten van CO2-sceptici komen daar niet of in het beste geval slechts marginaal aan bod.

Met dit boek wil ik de lezer op populairwetenschappelijke wijze een overzicht geven van de belangrijkste tegenargumenten van de CO2-sceptici. Daarmee kun je zelf een goed geïnformeerd oordeel vellen over de klimaatdiscussie. In ieder geval heb je kennis kunnen nemen van de “andere kant van het gelijk”. Ik hoop dat je na het lezen van dit alles, net als ik, tot de conclusie komt dat wij de geldstromen naar het IPCC sterk moeten reduceren en daar bij de politiek op aan moeten dringen. De belasting voor de beoogde “energie wende” van het kabinet Rutte 4 moet mijns inziens ook zo snel mogelijk van tafel. Als de hoogleraren Weiss, Christy, Zharkova, Happer en Lord Monckton gelijk hebben is er helemaal geen CO2-probleem en vooralsnog heb ik geen enkele reden om aan hun onderzoek te twijfelen. Uiteraard ga ik dat allemaal uitleggen.

Ik heb dit boek de “CO2-mist” gedoopt in het volle besef dat mist voornamelijk uit waterdamp bestaat en niet voornamelijk uit CO2. Mist is hier dan ook meer bedoelt als metafoor voor de mist die wordt opgetrokken rondom de “klimaat- en CO2-sceptici” en hun argumenten. Hopelijk is na het lezen van dit boek ook bij de lezer de mist weer opgetrokken en heeft hij weer een helder zicht op de realiteit en waardeert hij CO2 en haar klassieke rol als plantenvoedsel des te meer. Hopelijk ben je bevrijd van de “papegaaien-intelligentie” die de discussie over dit onderwerp al decennia karakteriseert.

En er zijn veel redenen om jezelf in deze informatie te verdiepen en die zijn niet alleen van financiële aard. Een hele generatie jongeren groeit op in de angst dat ze nog tijdens hun leven het einde van de Aarde gaan meemaken. Die angst wordt 24/7 verspreid door de media maar ook binnen opleidingen. Het is verkeerde en soms zelfs valse informatie. Verspreid deze informatie daarom zoveel mogelijk aan familie, vrienden, collega’s en bekenden. Alleen met eerlijke informatie en een open debat kunnen we - wat feitelijk politieke wetenschap is, gericht op financieel gewin van een zeer kleine groep belanghebbenden - het tij keren.

Veel van wat ik in dit boek te berde breng is als informatie openbaar verkrijgbaar waarbij het grootste deel van de informatie via het internet is op te vragen. Waarom dan toch dit boek? Ik heb zelf tijdens mijn eigen zoektocht ontdekt dat vaak één specifiek onderwerp bij de kop wordt gepakt. Niet zelden zijn de stukken ook nog van een stevig wetenschappelijk niveau waardoor de lezer die niet zelf over een achtergrond als milieuwetenschapper beschikt of anderszins een bètastudie heeft gevolgd al snel afhaakt omdat de materie als taai of saai wordt ervaren. Het gevolg kan dan zijn dat men geen enkel beeld heeft bij het complete plaatje aan argumenten tegen de klimaatgekte, of erger nog, zelfs niet één argument weet te benoemen. Een goed leesbaar overkoepelend verhaal heb ik (nog) niet ontdekt en in die leemte wil ik met dit boek voorzien. Ieder hoofdstuk behandelt een onderwerp dat ik in een beperkt aantal bladzijden uit de doeken doe. Ieder onderwerp staat op zichzelf en waar er verbanden zijn zal ik die toelichten. Ieder hoofdstuk begint met een stelling die kort de kern weergeeft van waar het om gaat. Als je alleen kennis zou nemen van al deze stellingen weet je al in het kort waarom het CO2-verhaal niet standhoudt, tenminste als deze stellingen kloppen.

Na de stelling volgt de verklaring of uitleg ervan in een beperkt aantal bladzijden. Het nadeel van deze aanpak is soms het gebrek aan (wetenschappelijke) diepgang. Als je meer wilt weten dan kun je per onderwerp de bronnen raadplegen. In sommige gevallen heb ik ervoor gekozen om één op één te verwijzen naar het werk van de onderzoeker in kwestie. In andere gevallen heb ik zelf het een en ander in detail uitgewerkt. Geen klimaatwetenschapper zijnde voel ik me na uitgebreide studie inmiddels vertrouwd met deze materie. Als er mensen zijn die vinden dat ik bepaalde zaken verkeerd heb weergegeven of verkeerd heb uitgelegd dan sta ik graag open voor kritiek. Dat komt de kwaliteit van dit werk alleen maar ten goede. Ik wens je veel leesplezier.

Inhoudsopgave

Voorwoord | Fred Udo

Inleiding

1: Te gevoelige modellen en slechte wetenschap

2: Feedback - Fouten in de formules van het IPCC

3: De 97% leugen

4: Climate Gate

5: De hockeystick van Michael E. Mann

6: AL Gore & Roger Revelle

7: Global warming volgens professor Carl-Otto Weiss

8: Het effect van CO2 op de temperatuur is volkomen verwaarloosbaar

9: Toename van zonnestraling als oorzaak van de opwarming

10: Het ijs smelt, het ijs smelt … Nee, toch niet?

11: De onvoorspelbare windturbine

12: Zonne-energie – waanzin boven 35 graden noorderbreedte

13: Goochelen met grafieken

14: Twijfels over temperatuursgegevens

15: Het naderende “Grand Minimum” – de nieuwe kleine ijstijd

16: Het bedrog van RES

17: Ongefundeerde voorspellingen van zeespiegelstijging

18: Adaptatie – een betere aanpak dan mitigatie

19: Het verloop van de temperatuur van de laatste 17 jaar

20: Waar ik het niet over heb gehad

Conclusies

Appendix: Zinnig economisch verduurzamen

Dankwoord

Verklarende woordenlijst

Meer lezen

Over de auteur

Bibliografische informatie

ISBN: 9789464611137

Hoofdtitel: De CO2 Mist

Ondertitel: Wat nooit gezegd wordt over CO2 en de opwarming van de Aarde

Auteur: Amelrooij, Ronald van

Nur: 740 - Mens en maatschappij algemeen

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 12-09-2023

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 21,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Ja

Aantal pagina's: 150

Gewicht: 330 gram

Formaat: 240 x 168 x 12

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
Auteur
Ronald van Amelrooij
Studeerde af als ingenieur Elektrotechniek. Na zijn dienstplicht maakte hij de overstap naar de IT.
Meer info en alle boeken

Andere boeken van deze auteur

Er zijn nog geen andere titels.
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Bob de Wit
Het klimaat verandert altijd, maar wat is de invloed van de mens op het klimaat? En wat is de rol van CO2 hierin? Het klimaat is een heel complex systeem dat bestaat uit vele factoren wat diverse wetenschappers proberen te begrijpen met onderzoeken en modellen. Ronald van Amelrooy heeft alle inzichten van recente wetenschappelijke publicaties in dit boek samengevat in een zeer leesbaar boek. Een absolute aanrader voor wie wie zich wil verdiepen in het klimaat en de rol van CO2 hierin.
Geschreven op:
Geschreven op:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen