Wat beweegt een mens om een boek over het eigen leven te schrijven? Voor mij kwamen er op zeker ogenblik vier ontwikkelingen bij elkaar, die leidden tot de beslissing een waar gebeurd verhaal over mijn eigen leven schrijven. Een verhaal dat ik giet in de vorm van een autobiografie van een water-ingenieur, die chronologisch stap voor stap laat zien hoe die levensgang en -ontwikkeling is gegaan. Deze vier ontwikkelingen zijn:
Carrière-switch
Mijn loopbaan nam op mijn 52e een heel bijzondere wending: na meer dan 25 jaar werken in technische waterberoepen bij drie verschillende bedrijven ontdekte ik een nieuwe dimensie van water. Water bleek niet alleen fysisch/chemisch en microbiologische kanten te hebben, maar ook energetische. Deze energetische eigenschappen van drinkwater bleken te meten te zijn. Werkend bij drinkwaterbedrijf Vitens vroeg ik me af: hoe vitaal en zuiver is ons drinkwater eigenlijk? Dat was het startpunt van een boeiende ontdekkingstocht naar de andere kant van water.
Inspiratie bieden
Diverse keren deed ik mee aan georganiseerde landschapswandelingen, waarbij we gestimuleerd werden om op nieuwe manieren waar te nemen. Om als het ware extra zintuigen aan te spreken om de omgeving te kunnen ervaren. Als we dan aan het einde van zo’n wandeling of studiereis onze ervaringen deelden, hadden we telkens mooie gesprekken. Dan kreeg ik te horen; wat boeiend, wat je zegt. Waarom deel je niet meer van die kennis? Waarom schrijf je geen boek? Dan kunnen veel meer mensen hier kennis van nemen. Wat je bijdraagt, inspireert namelijk.
Persoonlijk ontwikkelen
Ik ben dol op het doen van cursussen en hou van het lezen van fysieke boeken. Eigenlijk ben ik altijd een beetje blijven studeren. In het begin van mijn loopbaan waren het vooral technische boeken, na verloop van tijd kwamen daar managementboeken bij. Maar dat bleek niet genoeg om mijn honger naar weten te stillen. Daarna kwamen de filosofische en spirituele boeken erbij. Hoe maak ik zin in mijn leven en welke bijdrage mag ik in de wereld leveren in handelen of zijn? Graag maak ik u in dit boek ook deelgenoot van mijn spirituele zoektocht ‘tot lering ende vermaak’.
Een bijzonder vakgebied toelichten
Als vierde reden voor het schrijven van dit boek heb ik de behoefte om het niet alledaagse vakgebied waarin ik nu werk, goed onderbouwd voor het voetlicht te brengen. Dat vakgebied is de radiësthesie, het gewaarworden van straling. Dat vraagt wat voorbereiding, wat gewenning aan het onderwerp door het lezen van de korte verhalen in dit boek. Maar de oogst is groot. Alles stroomt en alles straalt. Hoe meer wijzelf gaan stralen als medescheppers, hoe mooier wij onze wereld maken.
Met name dit laatste maakt het boek van Frank Silvis uiterst bijzonder en waardevol. Silvis komt letterlijk in contact met de energie van de natuur. De ongerepte natuur is vol van bewustzijnseenheden die in volmaakte symbiose leven met die natuur. Het gaat hierbij om het geziene en ongeziene aspect van water, en over al het leven dat van schoon, zuiver en hoog-energetisch water afhankelijk is voor een leven in perfecte harmonie.
De bewustzijnseenheden die Silvis hier bedoelt zijn waterwezens, nimfen en elfen. Zij beschermen de natuur en herstellen evenwicht waar mogelijk. Door toenemende vervuiling, industrialisering en een totaal onbegrip en disrespect voor de natuur zijn in de loop der jaren veel natuurwezens verdwenen. De onbalans neemt daardoor nog verder toe, de schoonheid neemt af. De natuur wordt ziek als het water sterft. Als het water sterft worden wij ziek.
Silvis bleek in eerste instantie niet in staat om in de harde wereld van de ingenieurswetenschappen zijn nieuw verkregen inzichten in een betere waterbehandeling te introduceren. Pas na zijn vertrek uit die wereld, eenmaal voor zichzelf begonnen, wist hij steeds meer voormalig collega’s voor zijn inzichten te interesseren. Hoe water weer zijn hoge frequentie is terug te geven. Het betreft oude kennis van grote ‘natuur’kundigen als Viktor Schauberger. Gelukkig beginnen op dit moment meer en meer waterschappen en waterbedrijven met zijn kennis te werken.