• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Dictocratie

Dictocratie

De elite en de schijndemocratie
De algemene overtuiging is dat we in een democratie leven. Maar is die overtuiging terecht? Wie het nieuws volgt,...
Volledige beschrijving...
Op voorraad

25.99

Paperback
25.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

De elite en de schijndemocratie

De algemene overtuiging is dat we in een democratie leven. Maar is die overtuiging terecht? Wie het nieuws volgt, zal zich regelmatig vertwijfeld de vraag stellen: leven we in feite niet in een als democratie vermomde dictatuur?

De mensheid sleept zich van de ene crisis naar de andere. Mensen denken dat dit komt door bestuurlijke incompetentie, groeistuipen van een technologische samenleving in ontwikkeling, chaos en toeval. Maar ondertussen handelt een kleine machtselite vanuit een weloverwogen strategie. Is dit de ware oorzaak van die ogenschijnlijke chaos? Die machtselite ziet de wereld immers als een groot schaakspel, waarbij iedere volgende zet zorgvuldig wordt gekozen. Het doel is een wereldomvattende dictatuur en daar zijn we dan ook hard naar op weg.

De meesten van ons weten echter niet eens dat er zo’n mondiale elite bestaat, laat staan dat die een dergelijk gevaarlijk spel met de mensheid speelt. We zitten op dit moment in de eindfase van het spel en wij zijn aan zet, of we ons dat realiseren of niet. Dus wat gaan we doen?

Als we onze vrijheid willen behouden en zelf onze toekomst en die van onze kinderen willen kunnen bepalen, zullen we nú moeten opstaan en ons moeten verweren. We zullen ons daarbij ook moeten verdiepen in het spel, de spelregels en de spelers. De grote uitdaging is echter dat de meeste mensen zich niet eens realiseren dat we voor een dergelijke keuze staan. Hulp is dus dringend nodig en dit boek helpt daarbij.

Al van jongs af aan voelde Rob van der Well (1969) dat de wereld anders is dan die lijkt. Terwijl hij het traditionele pad bewandelde en advocaat en interim-bedrijfsjurist werd, bleef hij trouw aan dat gevoel. Na een directe ervaring waarbij hem duidelijk werd dat z’n vermoedens klopten, begon een lange speurtocht en ontdekkingsreis langs talloze gebieden van alternatieve informatie en inzichten. Een ontdekkingsreis die zich tot op de dag van vandaag voortzet. Van der Well geeft in dit boek een crash course voor mensen die gedegen en overzichtelijk informatie willen over de situatie in de huidige wereld.

Leesfragment

Dit boek gaat over twee dingen; over het begrip ‘dictocratie’ en over jou. Het woord ‘dictocratie’ bestaat officieel niet. Het is de samenvoeging van de woorden ‘dictatuur’ en ‘democratie’. Het beschrijft het fenomeen van een dictatuur waarin mensen mogen stemmen op die dictatuur, waardoor ze denken dat ze in een democratie leven. Ik wil dit nieuwe begrip met dit boek in de wereld zetten, omdat ik denk dat dit nieuwe woord goed de lading dekt van wat wij in de wereld waarnemen en steeds meer ervaren maar niet begrijpen, omdat we er nog niet de juiste naam aan geven. Met woorden beschrijven we onze realiteit. Als bepaalde concepten niet in woorden zijn uitgedrukt, krijg je dus een minder volledig beeld van de realiteit.

Daarnaast gaat dit boek ook over jou. Dit lijkt misschien een vreemde stelling gezien het onderwerp hiervan, maar toch is het zo. Een mens wil graag z’n wereldbeeld in stand houden, inclusief z’n geloof- en denksystemen. Daar zit meteen het cruciale punt; in welke mate ben jij bereid je overtuigingen los te laten? Stel, het blijkt dat de wereld totaal anders functioneert dan je tot nu toe dacht. Ben je dan bereid dat inzicht te omarmen? Ben je dan bereid mentale zekerheden prijs te geven en in het onbekende te stappen zodat je met je nieuwe waarheden nieuwe keuzes kunt maken? Stel, de overheid is niet een zorgzame ‘vadertje staat’, maar eigenlijk een tirannieke en dictatoriale organisatie, vermomd in de vorm van een democratie. Zou je dat willen weten? Kies je liever voor aangename onwaarheden of voor afschrikwekkende maar correcte inzichten? Ben je bereid over te stappen van optimisme of pessimisme naar realisme, hoe onaangenaam de realiteit ook moge zijn?

Voor de meeste mensen is het nauwelijks voor te stellen dat er een wereldwijd netwerk bestaat dat bepaalde agenda’s uitrolt. Ze hebben snel de neiging om bepaalde gebeurtenissen of ontwikkelingen, inclusief oorlogen en pandemieën, toe te schrijven aan toeval, onkunde, incompetentie of gewoon slechte beleidskeuzes. Erkennen dat de loop van wereldgeschiedenis een georkestreerd product is van een kleine groep, een samenwerkende machtselite (hierna verder: de elite), die dit van hogerhand organiseert, gaat mensen vaak veel te ver. Daarom gaat dit boek dus ook over jou. Het is vooral een uitnodiging om te verkennen hoever jij jouw grenzen van inzichten durft te verleggen. Hoe diep ben je bereid te gaan in je ontdekkingsreis over hoe en door wie deze wereld werkelijk wordt bestuurd?

Bibliografische informatie


ISBN: 9789464610536
Hoofdtitel: Dictocratie
Ondertitel: De elite en de schijndemocratie
Auteur: Well, Rob van der
Nur: 740 – Mens en maatschappij algemeen
Boeksoort: Algemeen
Druk: 1
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Verschijningsdatum: 02-09-2022
Uitgever: Obelisk Boeken
Prijs: € 25,99
Btw-tarief: Laag
Taal: Nederlands
Illustraties: Nee
Aantal pagina's: 246

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
Auteur
Rob van der Well
Al van jongs af aan voelde Rob van der Well (1969) dat de wereld anders is dan die lijkt.
Meer info en alle boeken

Andere boeken van deze auteur

Er zijn nog geen andere titels.
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen