• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen

Queeste

Avonturen van een dertiger met chronische vermoeidheid
Omdat het voor anderen vaak moeilijk te begrijpen is hoe iemand chronisch vermoeid kan zijn, schreef Iris Scheys Queeste. Met dit boek wil zij andere chronisch zieken inspireren en herkenning bieden.
Volledige beschrijving...

22.99

Paperback
22.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Dit boek is onderdeel van een serie
Bekijk alle boeken
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Beschrijving

Je leidt een actief leven en alles loopt op rolletjes. Een bacterie gooit plots roet in het eten. Na een maandenlange behandeling lig je op de bank, je ziet er niet echt ziek uit, maar je kan werkelijk helemaal niets meer. Een bijna onoverwinnelijke energieloosheid heeft je lichaam en geest overgenomen. Zelfs de kleinste dingen zoals even thee zetten kosten je enorme veel moeite. Hoewel je het liefst niets zou willen doen, ga je net als Iris toch op zoek naar een diagnose van je ziekte én naar een oplossing.

Omdat het voor anderen vaak moeilijk te begrijpen is hoe iemand chronisch vermoeid kan zijn, schreef Iris tijdens deze Queeste, een boek over haar ziekte en de lange weg naar een remedie voor haar allesbepalende energieloosheid en hypersensitiviteit. Het is één groot avontuur vol boeiende verhalen, overgoten met humor, verdriet en een gezonde dosis cynisme. Lukt het Iris om haar chronische vermoeidheid te overwinnen? Je leest het stap voor stap in haar getuigenis.

Met dit boek wil Iris andere chronisch zieken inspireren en herkenning bieden. Daarnaast wil zij ook gezonde mensen een inkijkje geven in de leefwereld van mensen die niet in staat zijn om te iets te doen. De strijd is echt, net als de hoop… Iris Scheys (1984) is schrijfster, moeder en ondekkingsreiziger op zoek naar gezondheid en diepgang.

Leesfragment

Twee jaar geleden lijkt het alsof ik, een 31-jarige ambitieuze vrouw, alles onder controle heb. Als coach voor werkzoekenden en trainer bedrijfscommunicatie vertrek ik vier ochtenden per week met kleine oogjes naar mijn werk. Daar begeleid en train ik met veel plezier en enthousiasme werkzoekenden in hun zoektocht naar een perfecte baan. Daarnaast loopt mijn huishouden op rolletjes. Mijn twee zoontjes van twee en vijf maken me ‘s nachts nog regelmatig wakker, maar ze zijn eindelijk door hun moeilijkste fase heen. Ik heb zelfs tijd om wekelijks veertig baantjes te trekken in het zwembad én om regelmatig LinkedIn-en Facebookupdates te posten. Dat ik elke avond om negen uur naar bed ga, dat zeg ik liever niet hardop. En dan begin ik te hoesten. Heel hard te hoesten.

Alsof dat niet genoeg is beland ik na een antibioticabehandeling van drie maanden definitief uitgeput op de bank. Het enige waar ik nog aan kan denken is beter worden. Alsof ziek zijn falen of een taboe is, zoek ik als een projectmanager van mijn eigen gezondheid angstvallig naar antwoorden, diagnoses en eventueel medicijnen die me de oplossing bieden. Ik hop vol hoop van arts naar specialist tot alternatief behandelaar en verwacht telkens de wonderoplossing. Helaas, zo werkt het niet. Het enige tastbare dat ik steeds mee naar huis neem is de rekening of een grappig verhaal.

Na een jaar krijg ik de diagnose hypersensitiviteitssyndroom en chronische vermoeidheid met ernstige somatische klachten (chronische hoest). Ondanks deze lange diagnose heeft niemand voor mij een kant-en-klaar genezingstraject in de la liggen. Mijn man grapt weleens: ‘Vraag je wel garantie? Mijn klanten betalen ook niet voor een product dat niet werkt of als ze niet tevreden zijn over de dienstverlening. Een verkoper denkt toch ook met je mee? Hij biedt zelfs after sales.’ Helaas is het niet zo eenvoudig wanneer een prachtig systeem van gezondheidszorg tegen zijn limieten aanloopt. We grijpen namelijk terug naar wat we kennen, maar weten niet wat we met het onbekende aan moeten.

Het telefoontje met de boodschap ‘Je situatie liet me niet los, ik heb het voor je opgezocht en de oplossing gevonden,’ blijft uit. Daarom ga ik zelf op zoek naar genezing op alle mogelijke manieren en schrijf ik mijn avonturen neer in dit boek. Mijn zoektocht mondt uit in een ware queeste en blijkt mijn grootste leerschool. Net zoals de hoofdpersonages in andere queesten is mijn reis er een van vechten, vallen en opstaan om de heilige graal van genezing te vinden. Het is een labiel, maar toch boeiend proces. Ik begin de eerste maanden heel nuchter, doelgericht en strijdvaardig aan de tocht, maar vorder allesbehalve pragmatisch en sterk. De ene dag zit ik vol hoop, de andere dag verdrink ik in wanhoop. Net dit proces probeer ik met dit boek herkenbaar te maken, want volgens mij ben ik niet alleen in hoe ik mijn ziekte ervaar.

Dit boek is er voor iedereen met een chronische ziekte, voor iedereen die zich onbegrepen voelt door de medische wereld, voor alle familieleden van zieken of voor mensen die zich afvragen wat die ogenschijnlijk gezond uitziende mensen nu eigenlijk de hele dag uitspoken terwijl ze zogezegd ziek thuiszitten. Lukt het me om op het eind van mijn queeste mijn heilige graal van gezondheid te vinden? Ik neem je graag mee in mijn avontuur waarin ik veel fouten maak, dingen ontdek waar ik nog nooit van gehoord heb, vreemde vogels tegenkom en een manier vind om mijzelf hoop op genezing te geven.

Extra informatie

ISBN: 9789493071377

Hoofdtitel: Queeste

Ondertitel: Avonturen van een dertiger met chronische vermoeidheid

Reeks: Ervaringsverhalen

Reeks nummer: 4

Reeks: Ervaringsverhalen, 4

Auteur: Scheys, Iris

Nur: 770 - Psychologie algemeen

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 13-01-2020

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 22,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Nee

Aantal pagina's: 172

Gewicht: 274 gram

Formaat: 211 x 149 x 19

Auteur
Iris Scheys
Iris Scheys is afgestudeerd en heeft een master in Meertalige bedrijfscommunicatie
Meer info en alle boeken

Andere boeken van deze auteur

Reviews

de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Kan ik boeken reserveren?
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Verzenden jullie naar mijn land?
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Op welke wijze kan ik betalen?
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Hoe maak ik een account aan?
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Wat zijn de verzendkosten?
Hoe kan ik contact opnemen?
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Hoe moet ik retourneren?
Wat is uw retourbeleid?
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Klachten
Garantie