• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Queeste

Queeste

Avonturen van een dertiger met chronische vermoeidheid
Omdat het voor anderen vaak moeilijk te begrijpen is hoe iemand chronisch vermoeid kan zijn, schreef Iris Scheys Queeste. Met dit boek wil zij andere chronisch zieken inspireren en herkenning bieden.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

22.99

Paperback
22.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
Dit boek is onderdeel van een serie
Bekijk alle boeken
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Je leidt een actief leven en alles loopt op rolletjes. Een bacterie gooit plots roet in het eten. Na een maandenlange behandeling lig je op de bank, je ziet er niet echt ziek uit, maar je kan werkelijk helemaal niets meer. Een bijna onoverwinnelijke energieloosheid heeft je lichaam en geest overgenomen. Zelfs de kleinste dingen zoals even thee zetten kosten je enorme veel moeite. Hoewel je het liefst niets zou willen doen, ga je net als Iris toch op zoek naar een diagnose van je ziekte én naar een oplossing.

Omdat het voor anderen vaak moeilijk te begrijpen is hoe iemand chronisch vermoeid kan zijn, schreef Iris tijdens deze Queeste, een boek over haar ziekte en de lange weg naar een remedie voor haar allesbepalende energieloosheid en hypersensitiviteit. Het is één groot avontuur vol boeiende verhalen, overgoten met humor, verdriet en een gezonde dosis cynisme. Lukt het Iris om haar chronische vermoeidheid te overwinnen? Je leest het stap voor stap in haar getuigenis.

Met dit boek wil Iris andere chronisch zieken inspireren en herkenning bieden. Daarnaast wil zij ook gezonde mensen een inkijkje geven in de leefwereld van mensen die niet in staat zijn om te iets te doen. De strijd is echt, net als de hoop… Iris Scheys (1984) is schrijfster, moeder en ondekkingsreiziger op zoek naar gezondheid en diepgang.

Leesfragment

Twee jaar geleden lijkt het alsof ik, een 31-jarige ambitieuze vrouw, alles onder controle heb. Als coach voor werkzoekenden en trainer bedrijfscommunicatie vertrek ik vier ochtenden per week met kleine oogjes naar mijn werk. Daar begeleid en train ik met veel plezier en enthousiasme werkzoekenden in hun zoektocht naar een perfecte baan. Daarnaast loopt mijn huishouden op rolletjes. Mijn twee zoontjes van twee en vijf maken me ‘s nachts nog regelmatig wakker, maar ze zijn eindelijk door hun moeilijkste fase heen. Ik heb zelfs tijd om wekelijks veertig baantjes te trekken in het zwembad én om regelmatig LinkedIn-en Facebookupdates te posten. Dat ik elke avond om negen uur naar bed ga, dat zeg ik liever niet hardop. En dan begin ik te hoesten. Heel hard te hoesten.

Alsof dat niet genoeg is beland ik na een antibioticabehandeling van drie maanden definitief uitgeput op de bank. Het enige waar ik nog aan kan denken is beter worden. Alsof ziek zijn falen of een taboe is, zoek ik als een projectmanager van mijn eigen gezondheid angstvallig naar antwoorden, diagnoses en eventueel medicijnen die me de oplossing bieden. Ik hop vol hoop van arts naar specialist tot alternatief behandelaar en verwacht telkens de wonderoplossing. Helaas, zo werkt het niet. Het enige tastbare dat ik steeds mee naar huis neem is de rekening of een grappig verhaal.

Na een jaar krijg ik de diagnose hypersensitiviteitssyndroom en chronische vermoeidheid met ernstige somatische klachten (chronische hoest). Ondanks deze lange diagnose heeft niemand voor mij een kant-en-klaar genezingstraject in de la liggen. Mijn man grapt weleens: ‘Vraag je wel garantie? Mijn klanten betalen ook niet voor een product dat niet werkt of als ze niet tevreden zijn over de dienstverlening. Een verkoper denkt toch ook met je mee? Hij biedt zelfs after sales.’ Helaas is het niet zo eenvoudig wanneer een prachtig systeem van gezondheidszorg tegen zijn limieten aanloopt. We grijpen namelijk terug naar wat we kennen, maar weten niet wat we met het onbekende aan moeten.

Het telefoontje met de boodschap ‘Je situatie liet me niet los, ik heb het voor je opgezocht en de oplossing gevonden,’ blijft uit. Daarom ga ik zelf op zoek naar genezing op alle mogelijke manieren en schrijf ik mijn avonturen neer in dit boek. Mijn zoektocht mondt uit in een ware queeste en blijkt mijn grootste leerschool. Net zoals de hoofdpersonages in andere queesten is mijn reis er een van vechten, vallen en opstaan om de heilige graal van genezing te vinden. Het is een labiel, maar toch boeiend proces. Ik begin de eerste maanden heel nuchter, doelgericht en strijdvaardig aan de tocht, maar vorder allesbehalve pragmatisch en sterk. De ene dag zit ik vol hoop, de andere dag verdrink ik in wanhoop. Net dit proces probeer ik met dit boek herkenbaar te maken, want volgens mij ben ik niet alleen in hoe ik mijn ziekte ervaar.

Dit boek is er voor iedereen met een chronische ziekte, voor iedereen die zich onbegrepen voelt door de medische wereld, voor alle familieleden van zieken of voor mensen die zich afvragen wat die ogenschijnlijk gezond uitziende mensen nu eigenlijk de hele dag uitspoken terwijl ze zogezegd ziek thuiszitten. Lukt het me om op het eind van mijn queeste mijn heilige graal van gezondheid te vinden? Ik neem je graag mee in mijn avontuur waarin ik veel fouten maak, dingen ontdek waar ik nog nooit van gehoord heb, vreemde vogels tegenkom en een manier vind om mijzelf hoop op genezing te geven.

Bibliografische informatie

ISBN: 9789493071377

Hoofdtitel: Queeste

Ondertitel: Avonturen van een dertiger met chronische vermoeidheid

Reeks: Ervaringsverhalen

Reeks nummer: 4

Reeks: Ervaringsverhalen, 4

Auteur: Scheys, Iris

Nur: 770 - Psychologie algemeen

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 13-01-2020

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 22,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Nee

Aantal pagina's: 172

Gewicht: 274 gram

Formaat: 211 x 149 x 19

5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
GPoulmans
Leest heel vlot. Aangrijpend. Hoopvol. Niet opgeven…
Geschreven op:
Geschreven op:
1980Caro
Dit boek is toegankelijk voor iedereen. Het was zo goed geschreven, ik zat helemaal mee in het verhaal. Vaak gelachen maar ook meegeleefd. Ik vond het einde mooi, dat door doorzettingsvermogen en zelfacceptatie er veel beterschap in zicht kwam.
Geschreven op:
Geschreven op:
NiJa17
Na zelf, als gehuwde dertiger en moeder van twee, al een paar jaar ziek thuis in de medische mallemolen van chronische vermoeidheid te zitten… is dit boek voor mij thuiskomen. Het was alsof ik mijn eigen verhaal las. Haar zoektocht naar “wat is er nu toch mis met mij”, het contact met dokters, alternatieve geneeskunde, familie, vrienden… de strijd…alles verweven met een heerlijke dosis humor. Zalig boek, echte aanrader!!!
Geschreven op:
Geschreven op:
Kim
Het boek leest als een tierelier. Knap werk! Vooral heel dapper van de schrijfster om haar strijd naar gezondheid zo kwetsbaar met de wereld te delen.
Geschreven op:
Geschreven op:
Hkdnl
Stuk over kinderen herkenbaar haha! We dachten ook keurige VPRO ouders te worden maar Netflix en Nintendo… Mooie verhalen over alle verschillende soorten van hulpverlening.
Geschreven op:
Geschreven op:
Gerrit Ruig
Een prachtig en bijzonder boek. Iris heeft een hele vlotte puntige steil en schrijft met veel humor en relativerend vermogen. Tegelijkertijd maakt ze ook heel duidelijk hoe verschrikkelijk moeilijk ze het soms heeft. Je kunt dit boek in de eerste plaats lezen als een fascinerende tocht langs een eindeloze stoet van reguliere en alternatieve genezers. Als zodanig is het boek al de moeite van het lezen waard. Daarnaast is er ook een diepere laag. Al lezende wordt het duidelijk dat Iris door een innerlijke transformatie heen gaat. Alleen therapeuten en therapieën die dit proces ondersteunen helpen haar. Uiteindelijk wordt de rups een vlinder. Een nieuwe Iris wordt geboren. Ik denk dat dit boek veel mensen tot steun kan zijn. Ik denk dat Iris veel mensen tot steun kan zijn.
Geschreven op:
Geschreven op:
Louisse B
Dit is een boek over een moedige vrouw. Dit is het boek over Iris en haar tocht naar genezing. Iris is begin dertig als zij steeds ernstiger vermoeid raakt, zich suf hoest en hierdoor haar hele bestaan begint te wankelen. Verzorgen en opvoeden van twee kleine kids vergt de meest mogelijk grootste uitdaging, om over werk nog maar te zwijgen. Maar, Iris is vastbesloten een verklaring en genezing te vinden voor al haar klachten. Ze sleept zich van de ene naar de andere dokter en zoekt intensief naar allerlei vormen om heling te vinden. Dat klinkt zo eenvoudig maar is het verre van. De manier van vertellen is intens en geen moment verveeld. Vol bewondering en vaak met een lach las ik haar ervaringen en bevindingen van yoga tot internist. Je voelt de sterke energie van Iris tussen alle regels door. Haar doorzettingskracht en welwillendheid spat van de pagina’s af. De emoties en machteloosheid komen soms ook flink op je af. En, in mijn geval ook herkenning. Ik heb zelf een chronische darmziekte en voel die zoektocht die je zeker in het begin zo stevig voert en alle duizend dingen die in ene op je af komen. Uiteindelijk kun je stellen dat er enorm veel vormen van ‘beter worden’ en therapie bestaan. Maar wat voor de één werkt, heeft de ander totaal niks aan. Het Nawoord voelt waardevol als afsluiter en krijg ik kippenvel van, omdat ik het exact zo heb ervaren. Want echt ondanks alles, geven de hoge golven je de mooiste zonneschijn. Ik hoop dat je geïnteresseerd bent geraakt in dit boek. Het geeft zo goed weer hoe je je als chronisch zieke, die er nota bene vaak goed uitziet, voelt. En Iris is bij uitstek de vertaler van deze groep mensen. Grote aanrader dus!
Geschreven op:
Geschreven op:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen