• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Hunting Tesla

Hunting Tesla

De jacht op Nikola Tesla's geheim van vrije energie
Een meeslepende, brein-prikkelende actiethriller die het avontuur volgt van Dr. Ir. Hans Nieuwdorp, onbedoeld verstrikt in een gevaarlijke queeste naar het mysterieuze geheim van Nikola Tesla's vrije energie.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

24.99

Paperback
24.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Duik in de wereld van Hunting Tesla, een meeslepende en brein-prikkelende actiethriller die het avontuur volgt van Dr. Ir. Hans Nieuwdorp, een introverte Nederlandse natuurkundige, die zichzelf onbedoeld verstrikt ziet in een gevaarlijke queeste naar het mysterieuze geheim van Nikola Tesla's vrije energie.

Terwijl hij geconfronteerd wordt met geduchte tegenstand van energiemoguls en schimmige diensten, waaronder de Nederlandse AIVD, de Russische FSB en de Chinese MSS, moet Nieuwdorp vechten voor zijn leven om Tesla's zorgvuldig bewaarde geheim te ontrafelen en open te stellen voor de wereld.

Dit aangrijpende en intrigerende verhaal onthult de donkere kanten en mysterieuze intriges van hebzucht en macht, in gevecht met de onverwachte krachten die schuilen in gelijkheid en samenwerking. Het stelt de allesbepalende vraag: is de mensheid werkelijk gereed voor zo'n verbluffend geschenk als vrije energie?

Bert Janssen is een bekroond auteur, onderzoeker en inspirerend spreker-entertainer. Hij studeerde wiskunde, bedrijfsbeheer en milieutechniek, en na het behalen van zijn diploma in 1984, werd Bert Janssen de CEO van een training- en adviesgroep voor het bedrijfsleven in Nederland, totdat een levensveranderende gebeurtenis hem in 1994 motiveerde om een andere weg in te slaan.

Leesfragment

Nadat de Eerste Industriële Revolutie in een sluimerende slaap was weggegleden, staat in 1870 de Tweede Industriële Revolutie te trappelen om de wereld te overrompelen met haar innovatieve ontdekkingen. Hijgende en ratelende machines zullen als sluipmoordenaars over de wereld trekken en een einde gaan maken aan de harmonieuze en natuurlijke geluiden van velden, wegen en uitgestrekte bossen. Het gehinnik van ploegende paarden zal uitsterven en plaats maken voor het mechanische gepuf van tractoren. De zeis kan met pensioen en het leven van de gemotoriseerde maaier begint. De sprankelend schone luchten zullen worden bezwangerd met de rook van fabrieken.

Er is geen ontsnappen mogelijk. Evolutie is soms prachtig, vaak nodig, en altijd onomkeerbaar. 'Wat is' wordt 'wat was' en wordt vervangen door een nieuw normaal. Er is geen weg terug. Het is deze wet van onomkeerbaarheid die door de eeuwen heen telkens weer voor problemen heeft gezorgd. En nieuwe problemen staan in 1870 in de startblokken om het wereldtoneel te betreden. Dit is echter in 1867 nog ver weg voor Gospić, een slapend stadje in Kroatië. Vlakbij Gospić ligt het gehucht Smiljan waar in 1856 Nikola Tesla zijn eerste adem inzoog, om op 5-jarige leeftijd met zijn ouders te verhuizen naar Gospić.

De nu 11-jarige Nikola zit hoog in zijn favoriete boom. Een zeer oude, bejaarde eik die al honderden jaren lang dagelijks de zon begroet. Hij is een levend archief dat ridders voorbij heeft zien trekken, koningen en koninginnen heeft gekend en die nog lang zal voortleven nadat Nikola zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Dit soort filosofische bespiegelingen zijn echter niet aan de jonge Tesla besteed. Zijn aandacht richt zich op de zon die nu ieder moment over de oostelijke horizon kan gluren. Nikola heeft zich er vaak over verbaasd dat de zon elke dag maar weer opnieuw opkomt, langzaam naar haar hoogste punt aan de hemel kruipt om vervolgens weer onder te gaan, ondertussen de aarde overgietend met licht en warmte. Voor Nikola een waar wonder waarvan hij zich soms afvraagt of hij de enige is die dit wonder beseft.

In 1908 was Amsterdam in Tesla’s beleving een stad die op een unieke manier in balans ws. De vier natuurkrachten, Aarde, Water, Vuur en Lucht dansten in harmonie om elkaar heen. Vergeleken met New York waar in 1908 naast Tesla nog zo’n 4,5 miljoen mensen woonden, was Amsterdam een dorp, maar dan wel een dorp met bijzondere inwoners die open stonden voor wonderen maar die tegelijkertijd ook stevig met hun voeten in de klei stonden. Je kon ze wijzer maken, maar je kon ze niets wijs maken. Het zijn deze zelfde mensen die Tesla nu uitdagen om zijn geheim prijs te geven.

De kolossale kroonluchters die in de Oranjezaal van het rijk bewerkte plafond naar beneden hangen, rinkelen onhoorbaar. De van kunstig houtsnijwerk voorziene lambriseringen, gemaakt van eeuwenoud eikenhout en misschien wel van de boom die Tesla als 11-jarige beklom, piepen en kraken door de nerveuze spanning die door de zaal waart. Blakend van zelfvertrouwen treedt Tesla de vele vragende blikken tegemoet. Als jonge jongen kreeg hij het binnenste van de zon niet uitgelegd aan zijn religieus denkende vader. Als tiener kon hij zijn dogmatisch denkende leraar niet duidelijk maken hoe hij door het apparaat reisde. En als jonge ingenieur kreeg hij het niet voor elkaar om zijn medelaboranten aan hun tunnelvisie te laten ontsnappen en ze te laten zien wat de reikwijdte van vrije energie zou kunnen zijn. Allemaal momenten die Tesla als nederlaag ervoer.

Maar nu is het moment van victorie aangebroken. Het moment waarop Tesla meer dan vijftig jaar heeft gewacht. Dit is zijn moment en hij geniet zichtbaar van de gretigheid waarmee zijn publiek wil luisteren. Het geschuifel van de stoelen, het gekuch en het geroezemoes is stilgevallen. Het plafond, het tapijt, de kroonluchters en de lambriseringen. Alles is tot zwijgen gekomen en wacht gelaten op wat komen gaat. Nog één keer scant Tesla de grote groep hem verwachtingsvol aanstarende mensen, alvorens hij hen onderdompelt in zijn betoog. “We leven in een fantastische tijd en staan op het punt een enorme evolutionaire sprong te maken.”

Bibliografische informatie

ISBN: 9789464611366

Hoofdtitel: Hunting Tesla

Ondertitel: De jacht op Nikola Tesla's geheim van vrije energie

Auteur: Janssen, Bert

Nur: 305 - Literaire thriller

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 05-03-2024

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 24,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Nee

Aantal pagina's: 255

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen