• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

De Gifbeker

De Gifbeker

Verzamelde blogs
Over de beproeving die het Nederlandse volk heeft moeten doorstaan tijdens de coronacrisis en de wens van de auteur om de verantwoordelijke politici, beleidsmakers en adviseurs hetzelfde te laten ondergaan.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

29.99

Paperback
29.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Waarom is de titel van dit boek 'De Gifbeker'?

Enerzijds staat het voor de gifbeker die het Nederlandse volk tot op de bodem leeg heeft moeten drinken ten tijde van de coronacrisis.

Anderzijds is het de gifbeker die ik verschillende leden van de enorme groep 'wetenschappelijke' adviseurs, beleidsmakers en politici, die dit catastrofale beleid geadviseerd en uitgevoerd hebben, voor zou willen zetten, in de hoop dat ook zij in de komende jaren gedwongen worden deze tot op de bodem leeg te drinken.

Leesfragment

Het schrijven van mijn blogs is begonnen uit pure woede en frustratie. Al jaren schreef ilk met spaarzame regelmaat, ongeveer een keer per jaar, een artikel voor Medisch Contact. Veel vaker reageerde ik op artikelen die in het huisblaadje van de KNMG verschenen. Wie mijn blogs kent, weet dat ik een scherpe pen heb en dit werd door de redactie altijd getolereerd, totdat ik voor de zoveelste keer de degens kruiste met Nico Terpstra, huisarts en toenmalig voorzitter vande Vereniging tegen de Kwakzalverij. Natuurlijk ging het over de aanpak van de coronacrisis, waarover Terpstra niets beters te melden had dan dat we de lijn van de overheid moesten volgen en op de kennis en kunde van ‘experts’ moesten vertrouwen. We weten allemaal wat ons dat gebracht heeft, maar dat terzijde. Die felle polemiek ging Bertho Nieboer als kersverse hoofdredacteur blijkbaar te ver, en mijn reacties werden gecensureerd. Zowel Nieboer als Terpstra komen daarom beiden in de eerste blogs prominent in beeld.

Dat was de directe aanleiding om te gaan schrijven, samen met de enorme woede, verbijstering en frustratie die ik voelde over de mijns inziens volstrekt onwetenschappelijke aanpak van de coronacrisis, waarvan de uitvoerders alle tot dan toe bestaande kennis en kunde terzijde schoven. Daarom prutste ik op een zaterdagochtend, onder het uiten van mijn hele repertoire aan scheldwoorden, een primitieve website in elkaar en publiceerde mijn eerste blog, de bewerkte reactie die ik Terpstra stuurde op het forum van Medisch Contact. Mijn oudste broer las het stuk en raadde me aan om het op Twitter te publiceren. En zo geschiedde.

Daarmee was mijn eerste blog een feit. Ik dacht dat het daarbij zou blijven, omdat ik naast mijn werk over het algemeen medische artikelen en neurologische handboeken las, en slechts spaarzaam de tijd nam voor het lezen van andere boeken. Maar het lezen van medische literatuur kwam mij steeds meer als zinloos voor, vooral in het licht van wat er om me heen gebeurde. Bovendien had ik al jaren steeds meer het gevoel dat al die kennis die ik had verzameld voor de dagelijkse praktijk maar een hele beperkte relevantie had. En dus gebeurde het, voor het eerst in 25 jaar, dat ik me er niet meer toe kon zetten om medische artikelen te lezen en de blogs als vanzelf aan mijn toetsenbord ontsnapten. Dat is sindsdien zo gebleven. De eerste twintig van deze blogs treft u aan in deze bundel.

Rest nog te zeggen hoe ik tot mijn pseudoniem ben gekomen, ook al omdat ik er vanaf het begin geen geheim van heb gemaakt wie ik ben. En zowaar, hier was Nico Terpstra toch nog van enig nut: hij noemde mij in een reactie op het forum van Medisch Contact, ‘een hinderlijke wesp, die men maar het beste gewoon dood kon slaan’. Ik reageerde met de opmerking dat ik, gezien mijn omvang, veel meer leek op een hommel en dat hommels in principe vreedzame beestjes zijn, die alleen steken als ze door sommige mensen ziedend gemaakt worden. En omdat Ollie B. Bommel zo gemakkelijk van de tong rolt, werd het synoniem Jan B. Hommel. En het is die hommel die in de afgelopen jaren een ziedende woede ontwikkelde ten aanzien van de meeste politici, vele bestuurders, een groot deel van de intellectuele elite, het merendeel van de al of niet zelfbenoemde ‘experts’, en ja, ook een aanzienlijk deel van de witte-jassenbrigade. We waren niet aan de Goden overgeleverd, het was veel erger, we waren aan bovenstaande lieden overgeleverd.

De woede is enigszins gezakt, al merk ik dat deze ook nu nog heel dicht onder het oppervlak ligt. De verbijstering blijft over zoveel arrogantie, zoveel zelfoverschatting, zoveel onkunde, zoveel stupiditeit en zo’n ongelofelijk gebrek aan kennis en kunde.

Bibliografische informatie

ISBN: 9789464611571

Hoofdtitel: De Gifbeker

Ondertitel: Verzamelde blogs

Auteur: Hommel, Jan B

Nur: 130 - Mens en maatschappij algemeen

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Paperback / softback

Verschijningsdatum: 20-06-2024

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 29,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Ja

Aantal pagina's: 306

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen