• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Queesten van Licht

Queesten van Licht

Boek 1
De vrede in het Lichtrijk wordt plotseling ondermijnd door agressie vanuit de aangrenzende schemergebieden. Verschillende lichtstrijders worden op pad gestuurd naar gelijkgestemde culturen om hen te raadplegen.
Volledige beschrijving...
Op voorraad

29.99

Hardcover
29.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
Dit boek is onderdeel van een serie
Bekijk alle boeken
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Strijders van Licht is een spannende avonturenreeks voor jong en oud met een mix van levenswijsheden en inzichten vanuit verschillende culturen. Rode draad door de serie heen is dat er meerdere wegen naar het Licht leiden.

De vrede in het Lichtrijk wordt plotseling ondermijnd door agressie vanuit de aangrenzende schemergebieden. Om te onderzoeken wat er aan de hand is worden verschillende lichtstrijders op pad gestuurd naar gelijkgestemde culturen om hen te raadplegen.

Lichtstrijder Aäron gaat, samen met zijn leerling Noad op reis om een bezoek te brengen aan Al-Kimiya, de meester alchemist, om raad te vragen. De weg is echter niet zonder gevaren, zullen ze hun Queeste wel tot een goed einde kunnen brengen?

Lichtstrijder Eleanor gaat naar Hexheuvelland om de Lichthexen te raadplegen in het licht van de aanstaande oorlog. Zij en haar jongeling Laoïse krijgen onderweg volop te maken met geweld, zo erg zelfs dat Laoïse in handen valt van de Zwarte Weduwe, een zwarte hex. Loopt dit wel goed af?

Leesfragment

Aäron hurkt op zijn knieën om aandachtig de grond van het slagveld te bestuderen. Het is een wirwar van voetstappen en paardenhoeven. Aan de rand ziet hij sporen van een ruiter die het woud in leiden, in de richting die Eleanor heeft aangewezen. Hij pakt zijn paard bij de teugels en beweegt zich dieper de dichte bossen in, op zoek naar de jongeling van Eleanor. Nu en dan stapt hij af om de sporen op de grond grondig te onderzoeken en speurt de struiken af naar gebroken takjes of weggeworpen etensresten. Ook blijft hij af en toe staan om de geluiden van zijn omgeving in zich op te nemen. De sporen van de Karakurt leiden diep het woud in. De namiddag gaat ongemerkt over in de schemering van de avond. Aäron volgt de sporen zo lang als het weinige licht dit toelaat. Gelukkig zijn ze niet moeilijk te volgen omdat de grond drassig is, waardoor de paardenhoeven duidelijke afdrukken hebben achtergelaten.

Als het laatste sprankje licht is verdwenen blijft Aäron een moment nadenkend staan. Het liefst zou hij onvermoeibaar verder gaan, maar het is te donker en de kans om een spoor of een aanwijzing te missen is te groot. Hij hoopt vurig dat dit niet te laat is. Voor het ochtendkrieken gaat hij op pad; zijn tocht voert dieper het woud in en hij laat de bewoonde wereld ver achter zich. Het woud is schemerig door de dichtheid van het bladerdak waar de zon nauwelijks kan doordringen. Op enkele plaatsen waar gefilterd licht door de bladeren schijnt krijgt de kruin van de boom een goudgele gloed, alsof de boom zijn aura laat zien. Dit prachtige fenomeen vult hem met dankbaarheid en geeft hem de moed dat alles misschien toch nog goed komt met Laoïse.

Bij een klaterend beekje is hij heel even het spoor bijster. Hij zoekt de oever af en steekt even later het beekje over. Diep voorovergebogen speurt hij de grond af op zoek naar sporen. Hij is blij dat hij vannacht heeft gerust en niet verder is gegaan met zoeken. Even later heeft hij het spoor weer opgepikt en gaat verder, zijn paard bij de leidsels nemend. Door het grijze licht van de ochtendschemer dat slechts mondjesmaat door de bladeren van de bomen schijnt, loopt hij voorzichtig verder. Tegen de middag bereikt hij een open plek in het bos. Voor hem doemt een gigantisch groot huis op dat tegen een steile rotswand is gebouwd. Het huis is grijszwart van kleur en wordt gecompleteerd met grillige torenspitsen. Een rilling van afschuw loopt langs zijn ruggengraat, het donkere huis straalt een voelbare negatieve energie uit en hij voelt zich niet op zijn gemak. De sporen houden hier duidelijk op, hij hurkt neer in de schaduw van de bomen en neemt de omgeving geconcentreerd in zich op. Op de een of andere manier moet hij binnen zien te komen om Laoïse te vinden. Hij zoekt een goede schuilplaats voor zijn paard, om vervolgens onopvallend met een omtrekkende beweging naar het gebouw te sluipen.

Er zijn geen bewakers. Die onvoorzichtigheid geeft aan dat ze zich volkomen veilig wanen en dat ze van niemand iets hoeven te vrezen. De arrogantie kan ze weleens lelijk opbreken, denkt Aäron. Bij de poort van het gebouw leunt hij tegen de eikenhouten deur en luistert ingespannen naar mogelijke geluiden. Wat zou hij binnen aantreffen? Hij trekt zijn zwaard en opent voorzichtig de zware houten deur op een kier die groot genoeg is om erdoor te kunnen. De deur piept akelig en hij houdt zijn adem in.

Bibliografische informatie

ISBN: 9789464611014

Hoofdtitel: Queesten van Licht

Ondertitel: Boek 1

Reeks: Strijders van Licht

Reeks nummer: 1

Reeks: Strijders van Licht, 1

Auteur: Orgelist, Lisette

Bewerker: Ndoen, Edward Steven

Nur: 341 - Esoterische en spirituele roman

Boeksoort: Algemeen

Druk: 1

Verschijningsvorm: Hardback

Verschijningsdatum: 27-07-2023

Uitgever: Obelisk Boeken

Prijs: € 24,99

Btw-tarief: Laag

Taal: Nederlands

Illustraties: Nee

Aantal pagina's: 244

Gewicht: 425 gram

Formaat: 212 x 152 x 24

Parzival en de Graal (luxe editie)
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen