• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Het Wezen van Water

Het Wezen van Water

Water is de meest bijzondere vloeistof die we kennen. Als bewoners van een waterplaneet bestaat ook ons lichaam voor het grootste deel uit water. Maar er is zoveel meer...
Volledige beschrijving...
Op voorraad

59.99

Hardcover
59.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Water is de meest bijzondere vloeistof die we kennen. Als bewoners van een waterplaneet bestaat ook ons lichaam voor het grootste deel uit water. Maar er is zoveel meer, want water is een waar wonder en het schijnbaar eenvoudige molecuul heeft nog niet eens al zijn geheimen prijsgegeven. Daarnaast wordt water al eeuwenlang vereerd en gebruikt in rituelen. Het heeft altijd en overal in mythen, legenden en religies een belangrijke rol gespeeld. Zo vond deze blauwdruk van het leven zijn weerklank in de architectuur en schilderkunst, in muziek en getallensymboliek.

Dit laatste aspect, gematria en water, is in dit boek voor het eerst uitgebreid belicht door Theo Claassen, die, na een werkzaam rijk leven ‘met water’, met ons zijn kennis deelt van alle menselijke wijsheidsbronnen: van de harde feiten uit de wetenschap tot de minder harde uit de esoterie en gnostiek. Je zou het misschien nog het beste een synthese kunnen noemen. Dat maakt dat dit unieke en goed leesbare boek een geweldig inspirerend naslagwerk is geworden, waarin zeer veel bijzondere aspecten van water aan bod komen.

‘Tranen kreeg ik in de ogen toen ik dit boek zag. Zoals toen ik voor het eerst door een microscoop het leven in het water zag. Zo rijk, zo veelzijdig, zo onverwacht, zo mooi.’ – Ir. Maarten K. H. Gast, voormalig directeur Gemeentewaterleidingen Amsterdam

‘Een geweldige schatkamer, waarin het goud van de esoterie en het zilver van de water-wetenschap op kundige wijze met elkaar zijn vervlochten’. – Prof. mr. Hans Wessel, emeritus hoogleraar waterrecht en bestuur (River Basin Management) TU Delft

Geboren op de boerderij ontwikkelde Theo Claassen een grote fascinatie voor de natuur en voor water in het bijzonder. Zo werkte hij na zijn studie biologie onder andere in Friesland bij Rijskwaterstaat. Gestaag groeide bij hem de interesse voor alle minder harde aspecten van water. Claassen is hiermee een van de weinige wetenschappers die open staat voor alle wijsheidsbronnen.

Leesfragment

Er is een diepgewortelde band tussen de mens en water, in feite tussen al wat leeft en water. Besproken wordt hoeveel water er op aarde is, waar zich dat bevindt, wat bruikbaar is. De waterkringloop bepaalt in sterke mate het klimaat, het leven en het reilen en zeilen volken en culturen. De waterkwaliteit is sturend voor het gebruik ervan. Leidingwater was en is een alternatief voor vervuild oppervlaktewater. Tegenwoordig wordt de wereld overspoeld met flessenwater: grotendeels onzinnig, overbodig, milieubelastend en duur. Hoe gezond is ons drinkwater? Reclame-aansporingen om water te vitaliseren en er ‘levend water’ van te maken, omlijst met woorden als oerwater, levenskracht, informatie(drager), vibratiepatronen, bio-energetische kwaliteit, kristalstructuur, hydrogene eigenschappen, energetisch potentieel en geheugen roepen twijfel op en vragen om verduidelijking. Ingegaan wordt op (zin en onzin van) vitaliteit en vitaliseren van water. Wat is water en hoe gedraagt het zich: anders dan volgens de standaard fysische-chemie verwacht.

Maar water betekent nog veel meer dan het grofstoffelijke molecuul H2O. Van oudsher is er een onuitwisbare band en een esoterische of spirituele relatie met water. Dat heeft op vele manieren invulling gekregen in mythen, wijsheidsstromen en religies. Liggen er kosmische wetmatigheden aan alle bestaan ten grondslag en voldoet water daar ook aan? Die Harmonie der Sferen lijkt bepaald te worden mathematische patronen, die als een archetypische blauwdruk weerspiegeld wordt in water. Getallensymboliek biedt onverwachte openbaringen; gelijkende patronen zijn enerzijds te vinden in historische monumenten, in tijdberekeningen, in bijzondere schilderijen, pleinen en gebouwen en anderzijds in water. Laat je verwonderen.

Bibliografische informatie


Hardcover: 480 pagina's
Illustraties: ja, volledige kleurendruk
Uitgever: Obelisk
Verschenen: 17 oktober 2019
Druk: 1
Taal: Nederlands
ISBN-10: 9493071227
ISBN-13: 978-9493071223
Productafmetingen: 17,4 x 3,7 x 24,7 cm

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
Auteur
Theo Claassen
Geboren op de boerderij ontwikkelde Theo Claassen een grote fascinatie voor de natuur en voor water.
Meer info en alle boeken

Andere boeken van deze auteur

Er zijn nog geen andere titels.
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen