• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Focus je op dat wat je wilt

Focus je op dat wat je wilt

Laat ons stoppen met te vechten tegen alles wat we niet willen en onze energie vooral richten op wat we wel willen.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Column
Door Viviane Dewever

Laat ons stoppen met te vechten tegen alles wat we niet willen en onze energie vooral richten op wat we wel willen. Ik las het boek ‘De Heelkamers’ van Thea Terlouw voor de tweede keer. Soms lees ik bepaalde boeken meerdere keer om de essentie ervan beter tot me laten door te dringen zodat ik ernaar kan handelen. ‘Je wordt wat je denkt’ heb ik zelfs vier keer gelezen.

Maar ik las in Thea haar boek dat het laten zien van positieve wereldwijde nieuwsberichten in plaats van enkel oorlog, persoonlijk leed en rampen voor een grote positieve verandering zou zorgen. Veel mensen denken negatief omdat negativiteit voor hen normaal geworden is.

Toen ik dreigde weg te kwijnen van verdriet en het leven enkel nog door een zwarte bril zag, had ik de ene negatieve gedachte na de andere. Het leven was enkel nog kommer en kwel en ik zag de mooie dingen niet meer. De zon die scheen wel maar ik zag ze niet meer. Zo donker was mijn wereld geworden.

“When you change the way you look at things, the things you look at will change! “

 – Wayne Dyer –

Gelukkig leerde ik door veel zelfhulpboeken positief te denken en mijn leven veranderde zeer snel in de positieve zin.

De wet van de aantrekkingskracht deed haar werk. Ik was zo onder de indruk van deze kracht dat ik iedereen wou bekeren tot positief denken zodat onze wereld zou verlichten.  Maar sommigen waren doof en bleven maar verder jammeren dat alles slecht was en dat zij voor het ongeluk geboren waren. Zij konden niet veranderen, de wereld moest veranderen zodat zij weer gelukkig konden zijn.

Ja, ik herkende het zo goed, ooit had ik ook zulke gedachten en verwachtte ik dat anderen mij gelukkig zouden maken. Was mijn man bij mij gebleven dan was ik niet zo ongelukkig geweest en zou ik niet met mijn wagen tegen een muur willen knallen hebben. Maar hij was vertrokken en kwam niet meer terug. Ik kwam via vallen en opstaan tot de conclusie dat niet hij maar ik verantwoordelijk was voor mijn eigen geluk. Ik ben de kapitein van mijn schip en ik bepaal de koers. En ondertussen geniet ik van mijn vrijheid, de zon en richt ik me vooral op het positieve.

We krijgen allemaal wel eens dingen op ons pad die we niet leuk vinden of die zeer pijnlijk zijn maar we kunnen wel zelf kiezen hoe we ermee omgaan. Sartre die zei dat vrijheid is wat wij doen met wat ons wordt aangedaan. Wij zijn niet het product van de gebeurtenissen maar het product van onze keuzes en van ons antwoord op deze gebeurtenissen.

Dus laat ons vooral positief blijven en onze focus richten op dat we willen. Moeten we in ons kot blijven door Covid-19 dan zorgen we binnen toch voor het mooie weer en zingen we vrolijk onderstaand liedje.

Mooi weer vandaag
Ik doe alles vandaag liever traag
Mooi weer vandaag
Nee, geen files, geen stress in m’n maag
Laat de zon nu vrolijk schijnen
Want dat heb ik toch zo graag vandaag
Mooi weer vandaag
Nee, vandaag geen gezeur, geen geklaag

‘k Laat me vandaag door niemand storen
Hoe ha hoe
Ik wil geen slecht bericht meer horen
Hoe ha hoe
En de wereld zal wel verder draaien vandaag
Want ik hou het vandaag liever traag

-Bart Kaëll –

No items found.
Gepubliceerd op:
October 4, 2022 6:16 PM

Leestips