• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Verborgen Energie

Verborgen Energie

Door Tesla geïnspireerde uitvinders wijzen de weg naar een overvloed aan schone energie
Deel 2 in het tweeluik over energie. Verborgen Energie laat de mogelijkheden zien die de mensheid heeft voor de toekomst van energie en transport met technologieën die de universele achtergrondzee van energie aanbor
Volledige beschrijving...
Op voorraad

26.99

Paperback
26.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Deel 2 in het tweeluik over energie. Verborgen Energie laat de mogelijkheden zien die de mensheid heeft voor de toekomst van energie en transport met technologieën die de universele achtergrondzee van energie aanboren. Veel van die kennis is nog altijd niet gedeeld terwijl uitvinders in de geest van Nikola Tesla al jarenlang belangrijk werk hebben verricht.

Maar de verborgen energierevolutie is gaande en niet meer tegen te houden. De voordelen zijn enorm: afscheid van olie-oorlogen, een einde aan vervuiling en schaarsheidsdenken, decentrale energieopwekking en energieonafhankelijkheid voor iedereen. Overal en altijd. Dat heeft consequenties voor talrijke andere zaken zoals de water- en voedselvoorziening, de gezondheidszorg en de wetenschap. We kunnen beginnen met het schoonmaken van de planeet. Concurrentie kan plaatsmaken voor samenwerking.

Het boek geeft veel ideeën voor een betere toekomst voor ons allemaal, maar noemt ook de krachten die zich verzetten tegen deze noodzakelijke paradigmaverschuiving; een kleine groep belanghebbenden. Wij zijn echter talrijk dus het enige dat nodig is voor een op overvloed gebaseerde toekomst en hogere beschaving is een kritische massa van mensen die wakker zijn en een levenskrachtig en op liefde gebaseerd wereldbeeld omarmen.

Leesfragment

Zelden heeft een politiek onderwerp zo’n verdeeldheid in de maatschappij gezaaid als Het Klimaatakkoord. De tegenstellingen van ‘klimaatalarmisten’ en ‘klimaatontkenners’ bereiken steeds grotere hoogten. Vanuit het niets kon een nieuwe politieke partij een meerderheid in de Eerste Kamer behalen door de bevolking de werkelijke kosten van de klimaatmaatregelen voor te rekenen. Meer dan 1000 miljard leek veel te veel, maar dit bedrag wordt langzamerhand
bevestigd door alle onafhankelijke instanties. Het effect van de maatregelen lijkt echter op mondiale schaal verwaarloosbaar. Voorstanders van kernenergie laten zich horen. Tegenstanders ook. Discussies zijn vooral emotioneel en voorstanders van klimaatmaatregelen schromen niet om kinderen massaal te laten spijbelen voor het klimaat. Een zestienjarige spreekt de Verenigde Naties toe en is genomineerd voor de Nobelprijs.

Toch zou deze discussie op slag verstommen als zich een werkelijk oneindige en duurzame bron van energie zou aandienen. Laat die nou voorhanden zijn en al ruim honderd jaar geleden ontwikkeld zijn door energiepioniers zoals Nikola Tesla! Waarom weten we dat niet? Waarom doen we daar niets mee? Daarover gaat dit boek. Dit boek vertelt over de beweging van onderzoek naar en ontwikkeling van oplossingen die onze energievoorziening overvloedig, werkelijk duurzaam en betaalbaar kunnen maken. Oplossingen die al zeer lange tijd bestaan. De onderzoekers Manning en Manewich schreven dit boek als opvolger van het 10 jaar geleden geschreven boek van Manning en Garbon – Breakthrough Energy – vertaald en uitgegeven bij Obeliskboeken in het Nederlands in 2019 onder de titel Vrije Energie. De noodzaak is groot aangezien in deze tijd de vele discussies rond klimaat, energie, milieu en verduurzaming de boventoon voeren zonder het enige echte alternatief te noemen waar de mensheid mee de toekomst in kan gaan. Vrije energie is als enige in staat om werkelijk duurzame en betaalbare opties aan te reiken, in plaats van de lapmiddelen die worden aangeboden in de vorm van tienduizenden euro’s per huishouden kostende ‘oplossingen’ die slechts symptomen bestrijden, niet de kern van het probleem.

Het boek Verborgen Energie gaat met name in op de reden dat we vrije energie nog niet hebben en benoemt hierbij het noodzakelijke spirituele ontwaken van de mensheid. Onze samenleving en onze technologie moeten volwassen worden. Daarbij hebben we te lang gekeken naar top-down oplossingen terwijl we al die tijd de sleutels zelf in handen hadden. De technologie van de toekomst, vrije energie, is niet alleen toepasbaar op onze energiesectoren, maar ook op die van transport en gezondheid, op de landbouw, het geldsysteem en op feitelijk alle aspecten van de menselijke familie. Onze onvolwassen manier van het vernietigen van onze habitat – water, grond en lucht – onze ongelijke verdeling van middelen, bronnen en voortbrengselen maakt dat wij een ethische en morele stap moeten maken voordat we vrije energie globaal kunnen en mogen uitrollen. Die tijd is echter aangebroken en de mensheid staat letterlijk op het kruispunt in zijn bestaan. Gaan we door met oorlogen, ongelijkheid en vervuiling, of geven we de ruimte aan elkaar en aan de goddelijke creativiteit om er een wonderbaarlijk mooie planeet van te maken?

We hebben overigens niet echt een andere optie, het roer moet om. De taak voor die verandering rust niet bij een vorm van autoriteit: een overheid, een geloofssysteem of bij de wetenschap, allemaal instanties en instituties die in de afgelopen decennia bewezen hebben incapabel te zijn om de mensheid in de juiste richting te leiden. De taak ligt bij iedere individuele wereldburger die verandering wil voor zichzelf en voor alles wat hem of haar dierbaar is. Het grote voordeel is dat deze individuen ook binnen autoritaire organisaties functioneren waardoor zij de verandering aldaar van binnenuit in gang kunnen zetten.

Dit boek en het boek Vrije Energie is bedoeld voor iedereen die niet kan geloven dat de voorgestelde klimaatmaatregelen werkelijke oplossingen bieden voor de energiecrisis waarin de wereld is gebracht. Het is bedoeld voor jongeren die het gevoel hebben dat de discussie die over hun hoofden wordt gevoerd een non discussie is. Het is bedoeld voor de ouderen die niet kunnen geloven dat alles waar zij zo hard voor gestreden hebben – vrijheid en welvaart – aan hun kinderen en kleinkinderen onthouden zal worden. Het boek is bedoeld voor werkelijk sceptische wetenschappers die voelen dat er meer is onder de zon. We hopen dat zij dat gevoel durven vertalen in het openlijk durven benoemen van de onontgonnen en soms onderdrukte natuurkunde, de werkelijke erfenis van Nikola Tesla en andere energiepioniers. We willen hen aansporen onderzoek en ontwikkeling op het gebied van de vrije energie te starten en zich niet te laten weerhouden door de in gietijzer gegoten stoommachinenatuurkunde die louter het kolenvuur onder zijn ketel erkent als warmtebron.

We doen met deze vertaling ook een oproep aan beleidsmakers en politici om kennis te nemen van deze informatie die al vele decennia bekend is, en dus ook bij hen bekend had moeten zijn, als we ervan uitgaan dat zij de verantwoordelijkheid hebben aanvaard om in het belang van de maatschappij en van toekomstige generaties de beste afwegingen te maken. In ieder geval heeft iedereen met het verschijnen van dit boek en het boek Vrije Energie in de Nederlandse taal geen enkel argument meer om te stellen dat ze geen weet hebben (gehad) van de vele betere opties voor betaalbare, betrouwbare en overvloedige duurzame energie. Er worden zelfs nieuwe mogelijkheden voor belastinginkomsten en werkgelegenheid gepresenteerd. Wat wil je nog meer? Wij zien geen belemmering voor een speelveld waarop de verdere ontwikkeling van deze concepten ondersteund kan worden met beleid, wetgeving en financiering.

Het is hiermee ook een oproep aan alle ondernemers, Research & Development-professionals en wetenschappers om de vele kansen te grijpen die hier de revue passeren. Wij weten dat er onder hen velen van vrije energie gehoord hebben, ervoor openstaan of zelfs weten dat het bestaat, maar door conventies en (zelfopgelegde) repressie hierover niet durven spreken.

De lezer zal uit de taal van de auteurs de hartstocht voor techniek horen doorklinken naast een gepassioneerde overtuiging dat de positieve impact op de maatschappij simpelweg te groot is om te negeren. Maar ook klinkt frustratie en sympathie door voor wat vele hardwerkende en eenzame pioniers, vakbekwame uitvinders en academici hebben moeten doorstaan. De verschillende achtergronden van de auteurs en de manier waarop zij hun onderzoek hebben aangepakt maakt dat de  lezer zich steeds meer af gaat vragen waarom deze vanzelfsprekende technologie nog niet bij de bouwmarkt om de hoek verkrijgbaar is. We hopen met de vertaling van dit boek ook bij te dragen aan een klimaat van nieuwsgierigheid onder jonge uitvinders, onderzoekers en academici. Daarbij hopen we dat zo’n klimaat hen het voordeel van de twijfel zal geven als zij aan dit nog altijd onmogelijk geachte vakgebied willen werken. Bijvoorbeeld door hen vanuit de diverse ‘kundes’ goed te begeleiden en om daar ook de middelen voor ter beschikking te stellen. Als we zien hoeveel geld er nodeloos wordt verspild aan symptoombestrijding, dan zal het geringe budget dat noodzakelijk is voor het voortbouwen op de inmiddels uitgebreide kennis van de pioniers een schijntje zijn.

Dit werk komt ten goede aan de totale mensheid, de flora en fauna, aan de gehele planeet. Veel bescheidener kunnen we het niet formuleren. We spreken hier met recht over mondiale oplossingen van de energiecrisis. De toekomst van ons allemaal staat op het spel; de inzet is hoog, maar de mogelijke oplossingen bieden daadwerkelijk een ongekend positief perspectief.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

DEEL I – Paradigma’s
Hoofdstuk 1: Het vrijmaken van de energie
Hoofdstuk 2: De revolutionair ontmoet de poortwachter
Hoofdstuk 3: In harmonie met de natuur
Hoofdstuk 4: Zoeken naar de ethische weg
Hoofdstuk 5: Van bescheiden start naar ingrijpende omwenteling
Hoofdstuk 6: Zij voorzien een betere toekomst
Hoofdstuk 7: Waarom geef je het niet gratis weg?

DEEL II – Verborgen Energie
Hoofdstuk 8: Tesla, de man en de toren
Hoofdstuk 9: De link met de Veda’s
Hoofdstuk 10: Niet de ether van je voorouders
Hoofdstuk 11: Raketgeleerde ziet het Superlicht
Hoofdstuk 12: Vredesduiven in de paradigmaoorlogen
Hoofdstuk 13: Proberen het universum te begrijpen

DEEL III – Het regent innovaties….
Hoofdstuk 14: Vast en toch in beweging
Hoofdstuk 15: De elektrische auto van Manelas
Hoofdstuk 16: Het nieuwe modewoord
Hoofdstuk 17: Op zoek naar ‘nulpuntsenergie’
Hoofdstuk 18: Donderslagkracht
Hoofdstuk 19: De kunstenaar en de watermotor
Hoofdstuk 20: Conservatieve revolutionairen

DEEL IV – Lichaam, geest & ziel
Hoofdstuk 21: Uit liefde voor de levenskracht
Hoofdstuk 22: Manieren van weten
Hoofdstuk 23: Boetseren met licht en geluid
Hoofdstuk 24: Academici, astronauten en bewustzijn

DEEL V – Breng het in onze wereld
Hoofdstuk 25: Nieuwe manieren vinden om dienstbaar te zijn
Hoofdstuk 26: De yin van nieuwe energie
Hoofdstuk 27: Werk, gezondheid en transitie
Hoofdstuk 28 : Wat jij kunt doen

Over de auteurs
Eerste reviews voor Verborgen Energie
Dankbetuigingen
Interessante websites
Verklarende woordenlijst
Index

Bibliografische informatie


ISBN

9789493071452

Hoofdtitel

Verborgen Energie

Ondertitel

Door Tesla geïnspireerde uitvinders wijzen de weg naar een overvloed aan schone energie

Auteur

Manning, Jeanne / Manewich, Susan

Nur

961 - Energie

Boeksoort

Algemeen

Druk

1

Verschijningsvorm

Paperback / softback

Verschijningsdatum

27-02-2020

Uitgever

Obelisk Media B.V.

Imprint

Obelisk Boeken

Prijs

€ 25,99

Btw-tarief

Laag

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

308

Gewicht

491 gram

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen