• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen

Vrije Energie

Vrije Energie

Schoon, veilig, goedkoop en onbeperkt
Dit is deel 1 in het tweeluik over energie. Grote belangen stonden lange tijd grote noodzakelijke veranderingen op het gebied van energieopwekking in de weg. Dit nadert zijn einde. In een wereld in crisis is één gro
Volledige beschrijving...
Op voorraad

26.99

Paperback
26.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Dit is deel 1 in het tweeluik over energie. Grote belangen stonden lange tijd grote noodzakelijke veranderingen op het gebied van de energieopwekking in de weg. Dit nadert zijn einde. In een wereld in crisis, waarin kinderen worden aangezet om te spijbelen vanwege het klimaat, waarin zestienjarige meisjes de Verenigde Naties toespreken, waarin wetenschappers ‘oplossingen’ voorstellen en de burgers de miljardenkosten daarvan moeten betalen, is één groep veelal in stilte gestaag doorgegaan – in de geest van Nikola Tesla, die 100 jaar geleden de oplossingen al voorhanden had – met de enige echte energieoplossing van de toekomst: vrije energie.

Wat heeft deze groep onderzocht en ontwikkeld? Hoe is het deze uitvinders vergaan? Waarom is dit onbekend gebleven? Hoever staan we? Allemaal vragen die in dit boek aan de orde komen. Overtuigend en inspirerend en je vraagt je af waarom we nog niet naar de bouwmarkt kunnen om zo’n apparaat te halen. Jeane Manning en Joel Garbon bezochten vele tientallen pioniers en tekenden hun bijzondere verhalen op in dit boek. Samen met het boek Verborgen Energie van Manning en Susan Manewich, dat in 2020 verschijnt in het Nederlands, vormt Vrije Energie een tweeluik dat helder laat zien dat de mensheid wezenlijke oplossingen heeft voor het mondiale energievraagstuk. De enige vraag is dus: wanneer gaan we ermee aan de slag?

“… een fascinerende reis langs de ervaringen van wetenschappers en uitvinders… de wereld van waaruit de nieuwe energierevolutie zal ontstaan. Vrije Energie zal zonder twijfel verplicht lesmateriaal worden op scholen en universiteiten, zodra deze energie-uitvindingen de markt zullen hebben bereikt.” – Dr. Thomas Valone – auteur van The Future of Energy: An Emerging Science en Nulpuntsenergie.

Leesfragment

We hopen met de vertaling van dit boek bij te dragen aan een klimaat van nieuwsgierigheid onder jonge uitvinders, onderzoekers en academici. Daarbij hopen we dat zo’n klimaat hen het voordeel van de twijfel zal geven als zij aan dit nog altijd onmogelijk geachte vakgebied willen werken. Bijvoorbeeld door hen vanuit de diverse ‘kundes’ goed te begeleiden en om daar ook de middelen voor ter beschikking te stellen. Als we zien hoeveel geld er nodeloos wordt verspild aan symptoombestrijding, dan zal het geringe budget dat noodzakelijk is voor het voortbouwen op de inmiddels uitgebreide kennis van de pioniers een schijntje zijn.

Dit werk komt ten goede aan de totale mensheid, de flora en fauna, aan de gehele planeet. Veel bescheidener kunnen we het niet formuleren. We spreken hier met recht over mondiale oplossingen van de energiecrisis. De toekomst van ons allemaal staat op het spel; de inzet is hoog, maar de mogelijke oplossingen bieden daadwerkelijk een ongekend positief perspectief.

Het Engelstalige boek Breakthrough Energy in deze Nederlandse vertaling Vrije Energie – is geschreven door Jeane Manning, een vrouw die getraind is om mensen te observeren en een man, Joel Garbon die geschoold is in wat men de harde wetenschappen noemt; zij zijn socioloog en chemicus: geschikt dus voor een onderwerp dat ieders toekomst raakt.

Samen onderzochten zij vele tientallen jaren de wereld van de alternatieve energie en doen in dit boek uitgebreid verslag. Het boek is bedoeld voor iedereen – jong en oud, techneuten en leken – die precies wil weten welke energiebron we in de toekomst gaan krijgen maar ook waarom die er nog niet is. Het boek leest dan weer als een detective, dan weer als een geschiedenisboek, tussendoor worden diverse schone energiesystemen uitgelegd die al zijn ontwikkeld maar ook waarom die er niet zijn.

De drie Nederlandse vertalers die intensief met Jeane Manning en Joel Garbon hebben samengewerkt bij de totstandkoming van deze Nederlandse editie, hebben hun wetenschappelijke sporen verdiend in de techniek. Coen Vermeeren is luchtvaart- en ruimtevaartingenieur. Pepijn Fluks is werktuigbouwkundig ingenieur en werkzaam in de (conventionele en hernieuwbare) energiesector. Karsten van Asdonk studeert af aan de TU Eindhoven op het onderwerp vrije energie.

Klik hier voor een korte TEDx-achtige presentatie

Hopelijk is de tijd daar rijp voor want er zullen heel veel jonge  studenten willen gaan werken aan echte oplossingen voor de mensheid.

Zo komen we bij het doel van dit boek, dat niet alleen bedoeld is om u op hoogte te brengen van deze uitzonderlijke en belanrgijke wereld. Het is ook bedoeld namelijk om de weg te bereiden in Nederland en Vlaanderen om Vrije Energie bespreekbaar te maken en op de agenda te krijgen. Als we het er samen over kunnen hebben dan krijgt het handen en voeten, dan gaat het leven, dan creeeren we het met elkaar.

Laat het boek dus aan iedereen lezen, geef het boek cadeau aan elkaar, maar vooral aan jonge mensen die de wil en de interesse hebben om er in alle opzichten een betere wereld van te maken. Geef het aan jongeren die, aangezet door de talrijke doemscenario’s over het klimaat, pessimistisch zijn geworden over hun toekomst. Er zijn namelijk sinds Nikola Tesla, dus al ruim 100 jaar, fantastische oplossingen voorhanden die het levenslicht nog niet mochten zien. Oplossingen die de hele klimaatdiscussie zullen doen verstommen. In dit boek leest u daar alles over. Het wordt tijd dat die oplossingen gedeeld worden. We kunnen daar samen aan werken door ons eerst persoonlijk te verdiepen in welke oplossingen dat zijn, om vervolgens te vragen waarom die ons zijn onthouden. We kunnen, moeten?, immers allemaal bijdragen aan een betere wereld.

Begin komend jaar komt dan ook het vervolg op Vrije Energie – onder de naam Verborgen Energie. Jeane Manning lanceerde het boek in november dit jaar. Deze titel slaat niet alleen op het feit dat de energiesystemen voor ons verborgen zijn gehoduen, maar ook dat er in ieder van ons verborgen talenten aanwezig zijn om, ongeacht de systemen die daar wellicht geen belang bij hebben, de betere wereld te creeeren. Zoals de naam ‘vrij’ in vrije energie al aangeeft, betekent het dat de energie vrij is van kosten, vrij van rechten, dat het leidt tot vrijheid van handelen en uiteindelijk vrijheid van geest. Hiervoor geldt natuurlijk niet dat we dan alles maar kunnen doen wat we al deden maar dan nog veel grootschaliger. Het vereist juist een moreel en ethisch handelen dat niet gebaseerd is op de grote ongelijkheid in de wereld, op het vernietigen van de planeet door vervuiling en het plunderen van grondstoffen waar ook nogal eens oorlogen voor gevoerd worden. Het vereist een spiritueel ontwaken en dan komen we misschien bij de belangrijkste reden waarom vrije energie er nog niet is: zijn we wel klaar als mensheid om die stap naar een betere wereld te maken?

Getuige de grote crises waar we mondiaal in zitten – ecologisch, politiek, religieus, monetair, economisch – denken wij dat de wereld er wel aan toe is. De verandering zal echter niet komen van de autoritaire systemen die ons hier gebracht hebben, maar van de wakker wordende individuele wereldburger. De vraag is, wil de burger wel wakker worden?


Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel I – Tijd om wakker te worden
Hoofdstuk 1: De reis van Jeane
Hoofdstuk 2: Het besluitvormingsproces in eigen hand nemen
Hoofdstuk 3: Doorbraken zijn noodzakelijk
Hoofdstuk 4: De wereld die we kunnen kiezen

Deel II – De invloed van de verborgen geschiedenis op jou
Hoofdstuk 5: Nikola Tesla
Hoofdstuk 6: De bruisende zee vol energie
Hoofdstuk 7: Levende energie
Hoofdstuk 8: Vermogen uit het universum
Hoofdstuk 9: Pioniers van het magnetisme
Hoofdstuk 10: Olie en water

Deel III – Opkomende tijdperk
Hoofdstuk 11: Baanbrekende theorieën
Hoofdstuk 12: Het water is heet
Hoofdstuk 13: Beter dan vuur
Hoofdstuk 14: Zingend Water
Hoofdstuk 15: Magneten in de toekomst
Hoofdstuk 16: Stortregen aan oplossingen

Deel IV – Wie heeft de energierevolutie gekaapt?
Hoofdstuk 17: Misleide media
Hoofdstuk 18: Tegen een muur lopen

Deel V – Eis je recht op om te kunnen kiezen
Hoofdstuk 19: Het openen van deurenn
Hoofdstuk 20: Wat jij kunt doen

Appendix 1: De energie-innovatiewet
Appendix 2: Mohorns zelflopende muurdroger

Lijst met interessante websites
Verklarende woordenlijst
Over de auteurs
Index

Bibliografische informatie

Paperback: 352 pagina's

Uitgever: Obelisk

Verschenen: 9 december 2019

Druk: 1

Taal: Nederlands

ISBN-10: 9493071278

ISBN-13: 978-9493071278

Productafmetingen: 15,5 x 2,7 x 23,5 cm

Brutogewicht (incl. verpakking): 771 g

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Schrijf de eerste review!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen