• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Het woud der inwijding

Het woud der inwijding

Marcel Messing vertelt het verhaal van Djaiana bij wie vele levensvragen opkomen. Hij neemt afscheid van het leven dat hij leidde om op zoek te gaan naar de waarheid. Zijn tocht voert hem door het woud, waar hij ken
Volledige beschrijving...
Op voorraad

23.99

Paperback
23.99
Hardcover
35.99
No items found.
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

Marcel Messing vertelt het verhaal van Djaiana bij wie vele levensvragen opkomen. Hij neemt afscheid van het leven dat hij leidde om op zoek te gaan naar de waarheid. Zijn tocht voert hem door het woud, waar hij kennis maakt met Anananda, ‘hij die overal en nergens is’, het wezen van ieder mens. Anananda vergezelt Djaiana op zijn zoektocht en draagt hem wijsheid over in woord, gebaar, stilte, kracht, licht en vooral liefde. Hij wordt tot een inwijding gevoerd die zich voorbij inwijden en inwijding voltrekt, de ultieme test. Hij verlaat het woud in het besef dat het pad dat naar waarheid leidt, hij zelf is. De zoeker en het gezochte zijn samengevallen.

Het verhaal speelt zich af in India, waar de auteur een aantal keren verbleef. In een klooster van Tibetaanse boeddhisten vonden met lama’s en enkele jonge tulku’s (bewuste reïncarnaties) diepgaande gesprekken plaats over filosofische en religieuze thema’s in Oost en West. De ontmoeting van een week lang in een woud met een leraar die geen leraar wilde zijn, is onuitwisbaar in zijn hart gegrift. In de vermaarde Palmbladerenbibliotheek in Bangalore werden inzichten ontvangen die later in de tijd vorm kregen.

Marcel Messing: ‘Een intense bewustzijnservaring brak het geconditioneerde bewustzijn van tijd en ruimte open en het was alsof heel het heelal zich in mij stortte, terwijl ieder besef van een grens of afgebakende persoonlijkheid verdween. Alles was volmaakt en vervuld van een eindeloze liefdevolle aanwezigheid, onsterfelijk in zichzelf, puur licht. In tien dagen schreef ik dit gebeuren, waarin ervaring en degene die ervaart ineenvloeien. Mijn pen kende geen enkele belemmering. Dit gebeuren heeft tot de dag van vandaag mijn leven wezenlijk beïnvloed.’

Dit is de volledig herziene uitgave (2022) van het in 1986 voor het eerst verschenen boek.

Leesfragment

Djaiana stond nu aan de rand van het woud. Het lokte hem, vol van geheimzinnigheid en betovering. Licht en duisternis speelden om vormen die geen werkelijke contouren leken te hebben. Een niet nader te omschrijven geur maakte zich los uit het woud en drong zijn bewustzijn binnen. Kleur en beweging spreidden een wachtend vragen. Nog eenmaal keek Djaiana achterom. Een langzame beweging om iedere abrupte herinnering aan het verleden te vermijden. Een zacht heimwee dat al zijn cellen vulde werd doorkruist door een diep verlangen alles los te laten. Alles. Licht en duisternis speelden in hem zelf, zoekend naar een punt van houvast.

Hij wilde het woud betreden. Zijn besluit stond vast. Maar was het wel zijn besluit? Veeleer was er iets in hem dat besloten had, nog voordat hij dit in het denken als besluit kende. Afscheid wilde hij nemen. Afscheid van alles wat hem tot nu toe aan het leven had gebonden en wat steeds meer zijn glans verloren had. Wat had hem eigenlijk gebonden? Wie was het die zich had laten binden? Wat was leven? Hét leven? Waarvan moest er eigenlijk afscheid genomen worden? Was er niet altijd al een afscheid geweest? Iedere vraag die in het denken werd geboren vond zijn metgezel in een tegenvraag. Vragen. Steeds waren er vragen die hij niet kon tegenhouden, een onophoudelijk wassende stroom van vragen.

Alles wilde hij loslaten wat voor de meeste mensen van waarde is. Vrienden, werk, comfort, boeken, huis en de hopeloze kennis die nergens toe leidde dan tot een steeds groter wordende verwarring. Vrienden, werk, comfort, boeken, huis, kennis, was dat de volgorde van belangrijkheid? Wat maakte het allemaal uit? Afscheid wilde hij nemen. Afscheid van vooral zijn eigen afgescheidenheid. Er moest iets gedaan worden. Wellicht dat dit iets doen een niet-doen moest zijn. Hij zou wel zien.

Bibliografische informatie

ISBN: 9789493071988
Hoofdtitel: Het woud der inwijding
Auteur: Messing, Marcel
Nur: 728 – Spiritualiteit
Druk: 1
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Verschijningsdatum: 18-03-2022
Uitgever: Obelisk Boeken
Prijs: € 23,99Taal: Nederlands
Illustraties: Ja
Aantal pagina's: 172
Gewicht: 245 gram
Formaat: 212 x 138 x 17

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Lize Hennevelt
Boek ziet er mooi uit!
Geschreven op:
Geschreven op:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen