• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Heelmeesters

Heelmeesters

De oud Egyptische heelmeesters hadden een hoog bewustzijn over leven en dood. Zij werkten vanuit een holistische visie en zagen het als hun taak de ander te helpen weer ‘heel’ te worden. Dit betrof lichaam, persoon
Volledige beschrijving...
Op voorraad

30.99

Paperback
30.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
Auteur
Jan De Dood
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
No items found.
Details
Service
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Alle informatie over dit boek:

Achterflaptekst

De oud Egyptische heelmeesters hadden een hoog bewustzijn over leven en dood. Zij werkten vanuit een holistische visie en zagen het als hun taak de ander te helpen weer ‘heel’ te worden. Heling betrof lichaam, persoon en Ziel. Jammer genoeg is deze visie vrijwel geheel uit onze huidige geneeskunde verdwenen. We zijn wel praktisch, maar werken nauwelijks vanuit bezieling. De heelmeesters werkten zowel rationeel als spiritueel. Zowel vanuit de dualiteit als de eenheid. En/En.

In dit rijk geïllustreerde boek gaat Richard Hoofs in op hun holistische levensvisie waarin alles met elkaar in verbinding is en hoe het voelt om net als zij vanuit dit bewustzijn te leven. De heelmeesters lieten zich inspireren door hun totems of Goddelijke krachten (Neteroe), zoals Aset (Isis), Sekhmet, Tehuti (Thot). Uitgangspunt is dat ieder mens een eigen unieke gave in zich heeft. Het doel van het leven is om deze persoonlijke gave naar buiten te brengen, ten dienste van het grotere geheel. Als ingang hierbij krijgt ieder mens vanuit de ongeziene wereld steun van zijn eigen persoonlijke neter. Dit boek geeft een ingang om in verbinding te komen met deze Goddelijke kracht in jou. Als je jezelf door deze zielsverbinding kunt laten inspireren zal dit je helpen om jezelf bewust te worden van jouw unieke kwaliteiten. Als je op deze manier jouw kwaliteiten in kunt zetten, realiseer je jezelf en word je schepper van jouw eigen leefwereld.

De oude heelmeesters waren meesters in het werken met energie. Zij waren bekend met 13 chakra’s en werkten hier ook mee. In dit boek gaan we in op de helende werking van deze 13 chakra’s. Hiertoe reikt het jou diverse energetische oefeningen en tips aan. Ook behandelen we de praktische mogelijkheden van de Egyptische heelkunde in onze huidige tijd. Zoals werken met heling via Egyptische oliën, zandbaden, voetmassage, kruiden, de Ankh, magie, dromen en meditatie, sacrale muziek en dans.

Richard Hoofs werkt als huisarts, acupuncturist en coach. Eerder verschenen diverse wetenschappelijke en complementaire boeken van zijn hand. “Vanuit mijn fascinatie voor de oude heelmeesters en holistische geneeskunde is dit boek op een spontane manier tot stand gekomen. Harde kennis uit oud Egyptische teksten aangevuld met persoonlijke ervaringen in Egyptische krachtplaatsen en heelkundige centra zijn de basis van mijn boek. Dit boek maakt verbinding tussen de oude Egyptische heelkunde en onze moderne geneeskunde, om weer op een praktische wijze vanuit de eenheid te leren werken. In de voetsporen van de oude meesters: ‘Alles is Een en de Ene is alles’.”

Leesfragment

In de tempels van oud Egypte werden duizenden jaren geleden jonge neofieten opgeleid tot priester en priesteres. Na vele uitdagingen, beproevingen en tests werden ze spiritueel ingewijd in de mysteriën. Slechts een klein gedeelte van deze priesters en priesteressen werd vanwege hun unieke kwaliteiten uitgekozen om deel te nemen aan een vervolgopleiding tot heelmeester. Het was de taak van de heelmeester de ander weer ‘heel’ te maken.

De wijsheid en kennis van deze Egyptische heelmeesters was ongekend. Zo noemde Homerus Egypte als de plaats waar men de grootste geneeskundige kennis had van de wereld. De helende gaven van de heelmeesters zijn omgeven met magie en geheimzinnigheid. Het waren sjamanen die konden communiceren met de goden.

Maar wat wisten deze Egyptische sjamanen nu eigenlijk precies? En waarom zou dat in onze huidige moderne tijd van enig belang zijn? Om met de laatste vraag te beginnen; wij bevinden ons momenteel als mensheid op aarde aan de start van een nieuw tijdperk. Een cyclus is tot zijn einde gekomen. Een nieuwe cyclus begint. Het Vissentijdperk loopt af en wij staan aan het begin van het Watermantijdperk. Dit werd al beschreven door de astronomen uit het oude Egypte.
Maar ook andere oude culturen, zoals de Maya’s en Maori’s, spreken van een transitieperiode op aarde. De Vedische traditie vertelt dat het huidige ijzeren tijdperk, het Kali Yuga, afloopt en binnenkort plaats maakt voor een nieuw gouden tijdperk.

Bewustwording van onze ware geschiedenis kan ons helpen bij onze huidige overgang. Want wie zijn geschiedenis kent, weet ook zijn toekomst. Er wordt gezegd dat het antieke Griekenland de bakermat vormde van onze huidige westerse beschaving. Maar in feite is dit het oude Egypte. De belangrijkste Griekse wijsgeren zoals Plato en Pythagoras werden er ingewijd in de mysteriën en ontwikkelden er hun filosofieën. Tehuti (Thot) en zijn leer van wijsheid en heelkunde was hun inspiratiebron. Helaas is zijn leer en wijsheid in onze huidige cultuur nagenoeg verloren gegaan. Maar in de nieuwe tijdscyclus zullen we haar hervinden.

De Egyptische heelmeesters waren zich bewust van hun wezenlijke aard. Zij leefden, handelden en heelden vanuit de verbinding met hun innerlijke Ziel. De Egyptische god Tehuti is de grondlegger van de Egyptische heelkunde en wijsheid. Zijn leer is de Hermetica, de belangrijkste wijsheidsleer van de Egyptische samenleving. Met als centrale uitgangspunt: ‘Alles is één en de Ene is alles’.
Als alles voortkomt uit de Ene dan wil dit zeggen dat de Ene in alles aanwezig is. De uitgangspunten van de Hermetica en het sjamanisme zijn hetzelfde: ‘Alles is met elkaar in verbinding’. De oude Egyptenaren leefden vanuit het diepe besef dat zij in verbinding waren met alles en dat alles met alles in verbinding is. Dit was de basis van hun voelen, denken en zijn. Het waren holisten met een kosmisch bewustzijn.

Onze huidige westerse maatschappij en haar geneeskunde zijn verdwaald. Daarmee bedoel ik dat zij het idee van de Ziel en het genezende vermogen hiervan volledig zijn kwijtgeraakt. De huidige materialistische instelling zal ons niet verder kunnen brengen.

Het is een doodlopend spoor waarop wij zitten en wij zijn het einde daarvan tot op enkele meters genaderd. Een open visie voor de holistische wijsheid van Egypte kan ons weer op de juiste weg helpen.

Het begin van een nieuwe cyclus van de aarde brengt momenteel de nodige instabiliteit met zich mee. Nieuwe bezielde ontwikkelingen zien het licht en oude ontzielde structuren sterven geleidelijk af. Het is een zware tijd met ongekende veranderingen en crisissen, die elkaar in een hoog tempo opvolgen.

Oppervlakkig beschouwd lijken de gebeurtenissen op aarde los van elkaar te staan, maar als we dieper durven kijken, hangt alles met elkaar samen. De snelle opeenvolging van alle recente veranderingen in de wereld past bij een toename van de snelheid van actie-reactie op aarde. Dit duidt erop dat er een versnelling is in de afwerking van wereldkarma en karma in het algemeen.

We zitten in een overgangssituatie van onze tijdscyclus, ‘de flessenhals’ als het ware, en hierin zijn de karmische wetten versneld werkzaam. Het is een tijd waarin alle informatie die eerst verborgen bleef voor ons, nu boven tafel komt. Meerdere werkelijkheden en dimensies gaan voor ons open. Zo heeft zich via internet een communicatieniveau ontwikkeld dat vrijwel iedereen in staat stelt om aan alle mogelijke informatie te komen en met enorme hoeveelheden mensen te communiceren. In de ons bekende geschiedenis van de
aarde zijn deze mogelijkheden nog nooit eerder voor zo veel mensen beschikbaar geweest. Een grotere bewustwording van onze ware geschiedenis zal dan ook direct een wereldwijde impact hebben. Hierbij kan de verloren wijsheid van de Egyptische sjamanen ons weer verbinden met onze Ziel. Het wordt tijd dat wij ons herinneren wie wij wezenlijk zijn en waar we vandaan komen. Ik heb dit boek geschreven vanuit de intentie en hoop dat het lezen ervan jou hierbij kan helpen.

In de oude Egyptische teksten van Tehuti, ook wel Thot of Hermes Trismegistus genoemd, wordt voorspeld dat er ooit een tijd zal komen dat de diepe wijsheid die in het oude Egypte nog zo gewoon was, volledig verloren zal zijn gegaan. Gelukkig zal er na lange tijd wel weer het moment aanbreken dat mensen op zoek zullen gaan naar deze wijsheid van de onsterfelijke innerlijke Ziel. Dit moment is nu aangebroken. Het is de intentie van mijn boek.

Bibliografische informatie

Paperback: 220 pagina's

Illustraties: ja, kleur

Uitgever: Obelisk

Verschenen: 10 juli 2019

Druk: 1

Taal: Nederlands

ISBN-10: 9493071170

ISBN-13: 978-9493071179

Productafmetingen: 16,9 x 2,1 x 24 cm

Brutogewicht (incl. verpakking): 449 g

Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series
5.0
Gebaseerd op 200 beoordelingen
Schrijf een recensie
Valerie van Zanten
De cover intrigeerde me dusdanig dat ik het boek vrij ‘blanco’ had aangeschaft. Maar vanaf het moment dat ik het opende, kon ik niet stoppen met lezen. Wat een prachtige inzichten & mooie verhalen. En de foto’s/beelden ter begeleiding – TOP!
Paul Lemmens
Zeer gedetailleerd en interessante inhoud
Geschreven op:
Geschreven op:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Garantie en klachten
Klachten
Garantie en klachten
Garantie
Garantie en klachten
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Retourneren en ruilen
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Retourneren en ruilen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Retourneren en ruilen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Retourneren en ruilen
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Retourneren en ruilen
Hoe moet ik retourneren?
Retourneren en ruilen
Wat is uw retourbeleid?
Retourneren en ruilen
Kan ik boeken reserveren?
Bestellen
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Bestellen
Verzenden jullie naar mijn land?
Bestellen
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Bestellen
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Bestellen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bestellen
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Bestellen
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Bestellen
Hoe maak ik een account aan?
Bestellen
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestellen
Wat zijn de verzendkosten?
Bestellen
Hoe kan ik contact opnemen?
Bestellen