• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen

Belgische rel

Belgische rel

Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten of beelden van jezelf via je mobieltje. Ons moeder die zou verbouwereerd vrage
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Column

Viviane Dewever

Sexting

Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten of beelden van jezelf via je mobieltje.

Ons moeder die zou verbouwereerd vragen sexting watte? Velen vinden over sex spreken taboe terwijl het iets natuurlijks is. Geen voortplanting zonder sex, alhoewel dat ook niet meer nodig is en het kunstmatig ook kan. De tijden veranderen en we veranderen mee. Maar wat er niet verandert is de grote sexlust bij gezonde mannen en sommige vrouwen.

Enkele BV’s hebben zich een tijdje geleden online laten vangen en moesten het in de media uitzweten. De kranten stonden er vol van en iedereen sprak erover. Sommigen hadden medelijden en anderen vonden het een schande. En ik, ik vond dat het niet mijn zaak was wat die mannen met hun, éénlettergrepig woord dat begint en eindigt met een L, deden achter hun computer of hun telefoon. Het zijn gezonde mannen waarbij het testosterongehalte nog duidelijk op peil is. En er is helemaal geen sprake van #MeToo. De enigen die hier gekwetst werden waren de onwetende partners en kinderen die er plots publiekelijk mee geconfronteerd werden. Oeps, ja een woordje uitleg thuis zullen ze wel moeten geven hebben. Maar een doodzonde was het zeker niet.

Ik kan me wel voorstellen dat ze zich heel hard in hun koffie moeten verslikt hebben toen ze die beelden op het wereldwijde web voor het eerst zo voor Jan en alleman zagen verschijnen. Wat normaal is, ik zou ook verschieten. Alhoewel zeg nooit nooit. Ik ben niet het type dat zich laat filmen in haar Evapakje.

Maar ik heb toch bewondering voor de BV die ermee durfde naar buiten te komen om de schuldige verspreidster te laten straffen hoe moeilijk, schandelijk en pijnlijk het voor hem zou kunnen worden. Ik las in HLN dat hij zich verontschuldigde bij al zijn fans voor de commotie en dat hij hoopte dat eenieder die ook slachtoffer werd van dergelijke feiten – hoe pijnlijk en vernederend ook – optreden tegen gewetenloze daders de enige aangewezen optie was. Want dat niemand, bekende persoon of niet, lijdzaam zou moeten toezien hoe beelden uit het privéleven worden misbruikt. Chapeau, hoedje af om een boegbeeld te willen zijn voor alle sexting slachtoffers.

Hij en de andere BV’s zijn niet de eersten die zich laten vangen en ze zullen ook niet de laatsten zijn. Maar door er zo open mee naar buiten te komen, doorbreken ze wel het taboe rond sexting.
Soms lezen we dat er een puber zich van het leven berooft uit schaamte omdat er foto’s heel de school rondcirculeren van zijn jongeheer of van haar edele delen. We moeten onze kinderen leren dat bloot niet iets is om je voor te schamen. Ja, er gaan foto’s of beelden rond, is dat leuk? Nee, maar het is helemaal geen reden om zelfmoord te plegen. Ja, sommigen gaan ermee lachen maar dat waait wel over.

Wanneer er zulke dingen verschijnen dan praat ik daar altijd over met mijn zoon. En probeer ik hem bij te brengen dat seks de normaalste zaak van de wereld is waarover je je vooral niet hoeft te schamen. En laat je je vangen ja dan is het even door de zure appel bijten want wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten maar die blaren hoeven geen blijvende littekens te zijn. Leer je les en denk de volgende keer even beter na voor je iets doet waarvan je later spijt kan krijgen.

Dus wat die BV’s betreft, voor mij verandert er niets en ik kijk nog altijd met dezelfde ogen naar deze mannen. Ik oordeel en veroordeel zeker niet. Ik heb de beelden niet gezien en ik hoef ze ook niet te zien. Wat ze privé doen zijn hun zaken en het is aan hen om thuis de plooien weer glad te strijken indien er kreuken ontstaan zouden zijn. Ik weet zeker dat ze in de toekomst wel twee keer zullen nadenken voor ze weer met hun edele delen online voor de camera zullen spelen.

No items found.
Gepubliceerd op:
March 9, 2023 7:57 AM

Leestips