• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Ziet u ze ook vliegen?

Ziet u ze ook vliegen?

Onlangs las ik een boek over Ufo’s. Nu, je gelooft er in of niet, maar de onverklaarbare gebeurtenissen blijven zich opstapelen.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Nieuws
ARTIKEL OP KEYS AND CHORDS

Patrick van de Wiele

Ziet u ze ook vliegen?

Onlangs las ik een boek over Ufo’s. Nu, je gelooft er in of niet, maar de onverklaarbare gebeurtenissen blijven zich opstapelen. Heel wat meldingen krijgen een redelijke verklaring, zoals weerballonen, weerfenomenen, drones enz., maar Ufo’s worden zelfs gesignaleerd nabij het ISS, het Internationale Ruimtestation.

Het zijn, zoals de naam zelf zegt, onverklaarbare fenomenen in de lucht. Wat het precies zijn, weet niemand. Om zo ver te gaan, en te zeggen dat het bezoekers van een andere planeet zijn, zal bij de ene op begrip kunnen rekenen, maar bij de andere op verzet stuiten. Is het immers niet allemaal begonnen met de vermeende Ufo crash nabij Roswell, in de staat Nieuw Mexico in 1947? Nu nog steeds blijft de complottheorie rond Area 51 bestaan, waar de gecrashte Ufo en de lichamen van de (dode) aliens zouden geborgen zijn.

Ik heb ooit een wetenschappelijke verklaring voor het Ufo fenomeen gehoord, ik meen mij te herinneren dat die van Seth Shostak kwam, momenteel de topman van SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), en die luidde als volgt: “Ufo’s zijn bezoekers uit onze toekomst, die naar het levende museum komen kijken.” Dat ze onze afstammelingen zouden zijn, zou uiteraard kunnen verklaren waarom ze mensen ontvoeren, en zelfs koeien verminkt achterlaten. Ja, want het zou hen om ons DNA te doen zijn. Zouden we dan misschien in de verre toekomst een stuk van ons DNA verliezen? Of houdt u het toch beter op buitenaardse bezoekers? Het blijft me alleszins fascineren.

Maar op Keys and Chords draait het allemaal om muziek. En wees gerust, Ufo’s zijn de inspiratiebron geweest voor songs daarover. In het verleden heb ik voor Cerberus, het sciencefictiontijdschrift van wijlen Alfons Maes, daarover al bericht. Een opfrissing volgt, klik uw gordel vast, we vertrekken…

Klik hier en lees het volledige artikel op Keys and Chords

No items found.
Gepubliceerd op:
March 9, 2023 7:57 AM