• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Voor alle chronisch moedige medemensen

Voor alle chronisch moedige medemensen

Dit is voor alle mensen die dagelijks alles geven voor een betere gezondheid en hun stinkende best doen om zich beter te voelen.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Column

Iris Scheys

Voor alle chronisch moedige medemensen


Dit is voor alle mensen die dagelijks alles geven voor een betere gezondheid en hun stinkende best doen om zich beter te voelen.

Moedige jij,

Je volgt de wet van de aantrekkingskracht, de weg van de minste weerstand, alle voorgeschreven behandelingen, therapieën en cursussen die los of vast staan. Je geeft je regelmatig over aan het moment en dardelt mindful je dag door. Toch lukt er iets niet ondanks de berg medicatie, zware inspanning of zorgvuldig samengestelde voedingssupplementen. Je doet je best, je stinkende best en volgt slaafs de voorschriften van artsen, goeroes of zelfs de spirituele wetten van succes.

Het enige waar jij helaas mee achterblijft is een kater. Een gevoel van falen. Want je hebt het vast niet goed gedaan. Iets heb je vast fout aangepakt, Als het namelijk duizenden anderen wel lukt om zich beter te voelen, waarom lukt het jou dan niet?

Wel, het ligt niet aan jou.

Het ligt ook niet aan de goeroes, noch aan de succesverhalen.

De succesverhalen, de goeroes en je ongebreidelde inzet zijn er. Je hebt alleen het juiste recept nog niet gevonden voor je bijzondere klachten en unieke lichaam.

Het gaat niet altijd om je best doen of om gewoon pilletjes slikken. Het gaat om het geheim van jouw genezing. De ene ontrafelt dat geheim gemakkelijk. De ander moet er pokkeveel moeite voor doen. Dat heeft niets met jou, met jouw vibe of inzet te maken. Je hebt gewoon pech. Brute pech dat jij niet de dokter, dat ene middeltje of handige trucje vond om jou en je ‘lastige’ lichaam te helen.

Aan je inzet lag of ligt het ook niet. Jij bent goed zoals je bent. Je bent een topmens dat zwaar zijn uiterste best doet. Laat je niet vertellen door een arts of psychiater dat je wat fout doet of onverklaarbaar defect bent, want dat is niet zo. Jij bent al heel. Jij bent goed zo.

Ik weet dat jij niet profiteert. Ik besef dat jij elke dag vecht, strijdt, vijanden vermoordt of demonen te slim af bent. Ook al voel je je ondanks dit alles vaak schuldig ten opzichte van de maatschappij, weet dan dat je ziekte managen meer dan een fulltime job is zonder vakantie.

Geef jezelf eens dat schouderklopje, dappere collega. Jij verdient het. Jij bent een prachtmens dat vecht tegen al zijn tegenslagen en alles met veel verve het hoofd biedt in ruil voor het hogere goed. Jij doet het fantastisch. Jij bent fantastisch. Jij zal helen en je echt wel beter voelen. Ik weet het zeker. Linksom of rechtsom, het komt goed, maar geef jezelf tijd. Veel tijd.

No items found.
Gepubliceerd op:
March 9, 2023 7:57 AM