• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen

Sluipmoordenaars en kosmisch relief

Sluipmoordenaars en kosmisch relief

“Kijk uit vrouw! 1,5 meter hè!” roept een medekoorlid, van me terugdeinze.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Column

Jaska de Bree

Sluipmoordenaars en kosmisch relief

“Kijk uit vrouw! 1,5 meter hè!” roept een medekoorlid, van me terugdeinzend.

” Hadden jullie zeker wel mondkapjes op? vraagt een medeyogi, nadat ze hoort dat ik al maanden een  yogavriendin haal en breng naar de yogales. Juist omdat zij het treinreizen met een mondkapje zo vreselijk vindt. En ongezond.

Wat het is. Je ademt ,zeker met die katoenen dingen, deels je uitgeademde lucht weer in. Kooldioxidevergiftiging is na uren gebruik niet ondenkbaar.

Wel een fijne dood, deze sluipmoordenaar, maar toch.

Een andere sluipmoordenaar is de zich alom manifesterende oplopende stress. Zelfs een vriendin die je normaal ” de pis niet lauw maakt” bekende afgelopen week dat het hele coronagedoe ook haar begint aan te vliegen.

De een reageert met fysieke- de ander met psychische symptomen. Of allebei.

Maar dat stressvirus grijpt steeds meer om zich heen. De verkoop van mondkapjes, desinfecterende handgels, plastic schermen en een tweede auto stevig bevorderend.

En ruzie en zelfs schisma’s in families, vriendenkringen en op de werkvloer.

Met de moed der wanhoop probeert menigeen net te doen alsof de voor onbepaalde tijd 1,5 meter- mondkapjes -samenleving best te doen zou zijn. Voor mij betekent het

niet chanten tijdens kundaliniyoga. Essentieel onderdeel van de yoga/meditatievorm.

“Koor”zingen 1,5 meter uit elkaar. En maar met dertig man/vrouw. Oh nee. Nu mag het helemaal niet meer. Dus maar iets via Zoom… (Ik wou dat ik eraan gedacht had aandelen te kopen.) Op mijn tenen lopen in situaties en in gesprekken. Een paria in de Lidl, want zonder mondkapje…. Totaal vervreemd gevoel. Herken mijn vrienden nauwelijks.

Bij mij zijn de stoppen aan het doorslaan door deze voortdurende stress.

Het steeds in staat van paraatheid verkeren. Bij gevaar kan een mens drie dingen doen: vluchten, bevriezen of vechten. Met mijn karakter veroorzaakt de regelmatig te pas en te onpas aangezette adrenalinetoevoer een vechtreactie.  En dan moet het anti-stresshormoon cortisol weer met gillende sirenes komen aanrijden. Mijn bijnieren houden het niet meer bij.

Huisarts, zelf gestresst, wijdt, na uitsluiting van andere oorzaken, de tot tweemaal toe veel te hoge bloeddruk, nu ook aan stress of/ en iets mis met de bijnieren. Kip of ei.

Pas over drie weken een afspraak. Door het inlopen op de door corona afgezegde behandelingen. Wat met dit beleid weer kan gebeuren.

De bewijzen stapelen zich op dat er niets aan de hand is met dit virus zelf, maar dat de massamanipulatie gigantisch is. De waaroms daarvan, buiten de zwijgende, braaf het RIVM en grote roerganger volgende reguliere media om,  lopen uiteen van volstrekt waanzinnige – tot m.i. zeer plausibele (complot)theorieën.

Totaal teruggeworpen op eigen waarneming, oordeel, verantwoordelijkheid, wat ik mijn hele leven al doe, kom ik nu heftig gealarmeerd door mijn lijf, tot de conclusie dat ik elke confrontatie met corona- onderwerpen in gesprek of situaties, moet gaan vermijden.

In het oog van de storm moet blijven. Rustig en kalm. Realiseren dat dit alles hoe dan ook door het universum en Gaya wordt begeleid en de bedoeling heeft om de wakkeren van de nog slapenden te scheiden. Zodat de door Ghaya zelf gewilde ascensie naar de 5e dimensie doorgang kan vinden. Met degenen die daar klaar voor zijn.

Mijn gids Tasmir geeft mij goddank veel gerichte hinten om dit voor elkaar te krijgen. Om die ongezonde vechtmodus te kunnen verlaten.  Ik mediteer en yoga me een slag in de rondte. Heb goddank mijn eigen link naar de geestelijke wereld.Vermijd coronagerelateerde situaties. Dus praktisch elk menselijk contact. Gelukkig ben ik een geboren kluizenaar, dus het valt me niet heel erg zwaar.

Mijn columns op deze website helpen voor de broodnodige ” ontluchting” van mijn gemoed. Niet in aanziens des persoons. Wie de schoen pas trekt hem al dan niet aan. Maakt mij niet uit.

Hoewel ik altijd even door zijn beginzin: ‘Goedemorgen , lieve mooie mensen.’moet heen bijten, heeft Tijn Touber regelmatig goed advies om met de coronagekte om te gaan. Zo gaf hij onlangs twee tips om neutraal te blijven.[1]

  1. Je mening over coronagate heb je. Maar uit die niet uit jezelf te pas en te onpas tegen iedereen. Oordeel niet. Blijf kalm. Als het gesprek door anderen om je heen wordt gestart, luister dan en stel rustig wat kritische vragen. Zonder oordelend te zijn. Dan hoort degene die antwoord heel duidelijk wat hij/ zij zèlf zegt. Laat dat in de lucht hangen. Overrule het niet met jouw mening. Blijf kalm.
  2. Volg de tijdlijn van het universum. Iedere keer beseffend dat dit, zoals alles, onderdeel is van een groot toneelspel. Om als geestelijk wezen een veelheid aan ervaringen te kunnen opdoen. De een als de slechterik, de ander als de goeierd. Dit corona’drama’ is een onderdeel van Gaya’s grote eindspel. Gaya die verder wil ontwikkelen. Niet alle nu op aarde levende zielen zijn klaar om mee te gaan. Die mogen doorgaan op hun eigen ontwikkelingsniveau.

Ik wil graag mee naar die volgende dimensie. Ik snak naar een aarde met mensen die de essentie van het afwisselend leven in de stof en in de geestelijke wereld weer beseffen: liefde als de basis van elke samenleving. Liefde voor elkaar en voor elk ander wezen in de natuur. Groot of klein. Het paradijs terug op aarde. Zonder materiële hebzucht. Zonder haat en nijd.

Zonder sluipmoordenaars van welke aard dan ook.

[1] https://youtu.be/KGwNa51T6fY

No items found.
Gepubliceerd op:
April 4, 2024 5:04 AM

Leestips