• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Komt A.I. - net als God - overal?

Komt A.I. - net als God - overal?

Volgens Jaska de Bree staat of valt het gebruik van artificial intelligence met de intentie waarmee dat gebeurt.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Column

Begrijp me goed, ik ben op voorhand niet tegen elke vorm van Artificial Intelligence oftewel: kunstmatige intelligentie. Belangrijkste voorwaarde is dat het niet voor kwaadaardige doeleinden wordt vervaardigd. Zoals, ik noem maar een klein dingetje: het vervangen van de gehele mensheid, of wat daar nog van over is, door robots. Ik vond als fervent SF liefhebber de Terminator- en Matrixfilms erg spannend en onderhoudend. Maar liever niet in het echt. Zoals met alle nieuwe techniek van vroeger of nu, valt en staat alles met de intentie waarmee en het doel waarvoor het gemaakt wordt.

Op social media las ik meerdere berichten dat Elon Musk (weet u wel, die meneer die van Twitter een vrijheid van meningsuiting platform voor iedereen maakte en de deepstate ontmaskert met het vrijgeven van allerlei achtergehouden files?) een vergunningaanvraag deed voor het testen van een neurolinkchip om in het brein van mensen te plaatsen. De reacties eronder waren weer niet van de lucht. Zodra de naam van Elon Musk ergens opduikt begint het smaldeel dat per definitie tegen hem is, zich te roeren. Deze miljardair én genie houdt zich, naast zijn - eigen ontwerp - raketten om zijn Starlink satellieten, die ons een vrij internet geven, intensief bezig met A.I. techniek toepassingen. Dat moet dus wel een boef zijn. Een boef die zelf jaren terug waarschuwde voor het gevaar van  ongecontroleerde A.I. dat kan leiden tot overheersing van de mens. Maar nee. Niet goed verder lezen, niet onderzoeken wat hij met die neurolink beoogt. 

Wat dacht u bijvoorbeeld van de bedoeling om mensen die verlamde ledematen hebben door ongelukken of beroertes weer de macht daarover terug te geven? Mijn lief Bauke die eind 2002 op z’n 50e een beroerte kreeg uit het niets en voor de rest van z’n leven enkelzijdig verlamd raakte, zou er een moord voor gedaan hebben. Op medisch terrein valt er met A.I. zoveel te winnen.

Overigens weet ik uit de boeken van Elena Danaan, boodschapper van onze vrienden van de Galactische  Federatie van Werelden( G.F.W), dat zij zelf een A.I. implantaat in haar brein heeft, waarmee ze contact met hen kan maken. Zowel fysiek – soort ‘beam me up Scotty’ techniek-  als in de communicatie. Aanvankelijk door de kwaadaardige Grey’s ingebracht, door wie ze als negen jarige werd ontvoerd, maar door Mira, een van haar redders van de G.F.W.,  omgeprogrammeerd naar een veilige verbintenis met hen en hun techniek. Bovendien wordt A.I. door de G.F.W nog voor vele andere doeleinden gebruikt. Replicators. Medbeds. Ruimteschipbesturing. Zodra we de menselijke deepstate/cabal/illuminatie (kies uw voorkeurswoord) hebben verwijderd, kunnen we ook toetreden tot hun organisatie. Waarna we bovendien hun, voor ons verborgen gehouden, de mens dienende technieken zoals vrije energie en eerder genoemde medbeds en replicators, kunnen gaan gebruiken.

Wat dichter bij huis: sommige al in gebruik zijnde A.I. spullen zoals een grasmaaier of stofzuiger. Kijk, daar heb ik geen bezwaar tegen. Die nemen immers geestdodend en  tijd rovend werk van me over. Kan ook - lijkt me - geen kwaad. Zag zelfs een keer een videootje voorbij komen met een poes die gezellig bovenop de zelfdenkende stofzuiger meeliftte. Houd uw kleine kinderen en huisdieren wel uit de buurt van de grasmaaier. Hij is denk ik (nog?) niet geprogrammeerd om hen te ontwijken…

Wat ik al wat bedenkelijker vind is dat mijn nieuwe cv ketel waar ik in de vorige column over schreef, samen met de thermostaat bepaalt of hij wel/niet al aan moet. Je kunt het - nu nog - op manual zetten. Maar eenmaal geprogrammeerd gaat ie zijn eigen gang. Hm… zou Tom Poes zeggen. Ruik ik een mogelijke handjeklap met de gasleverancier?

En de nieuwe AI. Bing functie voor mijn al totaal met Bill Gates’ besturingssysteem en ander ‘fraais’ van die cabalheer, vergiftigde laptop? Ik sla de uitnodiging om die te downloaden vooralsnog maar af. Niet omdat ik wéét dat het niet zal deugen, maar omdat ik het sterk vermóed. Gezien alle eerdere malafide intenties van deze boef. En zijn snode doelen. Daar zit ‘m dus de kneep: de intenties van opdrachtgevers, kopers en programmeurs van zelfdenkende hardware en software. Daarin schuilt het eventuele gevaar van misbruik: de doelen die met de A.I. begiftigde spullen worden beoogd.

Kern is dus: kunnen we de bedenkers, makers en kopers van A.I. producten vertrouwen? Je kunt zeggen: the proof is in the pudding. Maar dan kan het al te laat zijn. Zolang de mensheid de nog aanwezige menselijke en deels hybride deepstate niet definitief de laan uit heeft gestuurd en bovendien de eigen bewustzijnsfrequentie niet heeft verhoogd naar een die gebaseerd is op vrede, liefde en saamhorigheid, blijft het met uitvindingen zoals A.I. oppassen geblazen en mag het zeker niet ongecontroleerd overal gaan opduiken.

God, of liever de albron,  het alles omvattende bewustzijn, is overal. In onszelf en in het gehele omniversum. Laten we onze eigen goddelijke krachten opnieuw bewust gaan inzetten voor het dienen van de mensheid als geheel. We zullen nog versteld staan van onze duizenden jaren lang gedempte vermogens. Daar kan een A.I. robot nog een puntje aan zuigen.

No items found.
Gepubliceerd op:
August 20, 2023 3:35 PM

Leestips