• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Interview met Hans Scheffers bij Café Weltschmerz

Interview met Hans Scheffers bij Café Weltschmerz

Peter Toonen gaat in gesprek met grafisch ontwerper, researcher en schrijver Hans Scheffers over 'De Reuzenbomen van de Oude Wereld'.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Nieuws

Al zijn hele leven had Hans door dat alles wat wij leren op school en in het dagelijkse leven niet klopt. Samen met zijn partner Carina is hij vanaf zijn 20ste met zijn rugzak de hele wereld afgereisd om te kijken, te onderzoeken en te ervaren wie de mensheid eigenlijk is, waar wij ons mee bezig houden en vooral: waarom?

Rotsen en bergen, over de hele wereld, domineren monumentale natuurverschijnselen en staan pontificaal in het landschap. Maar heb jij je al eens afgevraagd hoe deze rotspartijen en bergen zijn ontstaan en waaruit een groot gedeelte bestaat?

Als we kijken naar een bepaalde berg of rots, dan zien we gesteente dat zich op natuurlijke wijze zo gevormd heeft, of niet soms? Maar als we goed kijken en vergelijken dan zien we opeens een gigantische boomstronk.

Hans neemt je in zijn boek mee op reis door het verleden en laat je op een laagdrempelige en indringende wijze, door middel van kleurenfoto’s en bewijsmateriaal, kennismaken met de wereld van de reuzenbomen en de bijzondere krachtige eigenschappen van bomen in de natuur in het algemeen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt waar de wereld plotseling door is veranderd en hoe dit de overgang van het Pleistoceen naar het huidige Holoceen heeft gemarkeerd.

In deze laatste periode van het Pleistoceen, in de laatste IJstijd ook wel genoemd de Younger Dryas periode (12.800-11.600 jaar geleden), heeft er een catastrofe plaatsgevonden, waardoor de meeste grote zoogdieren, megafauna en megaflora zijn uitgestorven. Ook is in die tijd de zeespiegel 80-120 meter gestegen.

Een zoektocht naar ontdekkingen en antwoorden en de uitdaging om stoutmoedig te verkennen waar nog niemand heeft gekeken.

Klik hier om het interview te bekijken

No items found.
Gepubliceerd op:
March 9, 2023 7:57 AM