• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Live evenement: Ik en de Wereld - Matrix, Macht en Metamorfose - 20 januari 2024

Live evenement: Ik en de Wereld - Matrix, Macht en Metamorfose - 20 januari 2024

Kom luisteren naar inspirerende lezingen van een theaterdocent, een jurist en een psychiater
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Agenda

Zaterdag 20 januari 2024, Breda

Sprekers
- Koen Logtens
- Rob van der Well
- Maarten Ghysels

Koen Logtens
Sta even stil in het theater van het leven: wie ben je en waarom ben je hier?

In deze cruciale tijd staan we op een keerpunt in de geschiedenis. Het is een moment van immense verandering, waar onpersoonlijke structuren afbrokkelen en bezieling opnieuw betekenis krijgt.

Twee wegen strekken zich voor ons uit. Eén pad voert naar schaarste, overheersing en zelfvernietiging. Het is de weg van de transhumane mens, losgekoppeld van zijn ziel, verstrikt in een kunstmatige metaverse. Aan de andere kant ligt een pad naar een gezonde samenleving, vol overvloed en vredelievende mensen die in contact staan met hun diepste potentieel.

Als we niet handelen, groeit de controle en onderdrukking. Ze dreigen ons vast te zetten in een gecreëerde realiteit van totale afhankelijkheid. De echte vraag is niet of het kwaad op aarde zegeviert, maar hoe jij hiermee omgaat, wat jouw rol is en waar jij voor kiest.

Ontwijken of ontwaken? Vasthouden of loslaten? Beperken of verbreden? Onderdrukken of bevrijden? Uiteindelijk zijn wij de verandering die we willen zien. Een betere wereld begint van binnenuit.

In dit theater van het leven vervul ik mijn rol als de holistische olifant in de kamer, met een missie om te laten zien dat leven vanuit liefde, eenheid en echte vrijheid mogelijk is. Het is een transitie van dit theater naar een wereld waarin de vrije mens zijn ware potentieel omarmt in liefdevolle verbondenheid.

Niets staat op zichzelf. Alles is verbonden. Blijf openstaan voor de mysteries van het onbekende, want daar ontstaat de magie van ware verandering.

Over Koen Logtens:
Koen Logtens gelooft in de kracht van de nieuwe generatie. De kinderen van nu worden de leiders van de nieuwe wereld. Geloof en vertrouwen in hun potentie en creatiekracht is dan ook volgens hem de sleutel naar een betere wereld.

Onbewust heeft hij zijn hele leven in deze nieuwe generatie geïnvesteerd door zijn uitgebreide achtergrond in basis, speciaal en middelbaar onderwijs als leerkracht en docent persoonlijke ontwikkeling (PO). Daarna heeft hij de vierjarige musicalopleiding in Tilburg gevolgd wat resulteerde in een eigen theaterschool met als missie om iedere leerling in zijn/haar kracht te zetten en hun eigen waardevolle kwaliteiten en talenten te laten ontdekken en hun hart te volgen.  

Door zijn decennialange multidisciplinaire ervaring als docent, zijn onuitputtelijke nieuwsgierigheid in ieder mens en zijn sensitieve onderzoekende doortastendheid heeft hij ontdekt hoe het komt dat we ons hart niet altijd (meer) volgen en waarom de wereld is zoals die nu is. Daarom heeft Koen met zijn trainingen al vele mensen in bedrijven en onderwijsinstellingen geïnspireerd om te leven vanuit het hart. Te beseffen dat de antwoorden die ze zoeken al in hen zit én dat zij allemaal een waardevolle bijdrage leveren aan deze wereld. Dit is zijn visie die hij in alles doorvoert, zijn leven, zijn werk, zijn boek en zijn gezin in Nijmegen.

Rob van der Well
De elite en de schijndemocratie

In toenemende mate lijken mensen te beseffen dat er iets vreemds aan de hand is met de manier waarop ons land en de wereld wordt bestuurd door nationale en internationale politieke organen. Toch blijven ze veelal passief omdat er wordt vertrouwd op democratische principes en grondrechten. Maar is dat wel terecht?

Rob van der Well gaat in op deze vraag door ons beeld van de huidige democratie aan de kaak te stellen.

Over Rob van der Well:

Vanaf 1997 werkt Rob van der Well (1969) afwisselend als advocaat, interim-bedrijfsjurist en hoofd juridische zaken, hoofdzakelijk bij of voor multinationals. Daarnaast is hij een tijd actief geweest als semiprofessioneel hypnotiseur. Al van jongs af aan beseft Rob dat de wereld anders is dan die lijkt en dat er achter de formele realiteit en veel grotere realiteit schuilgaat.

Terwijl hij dus het traditionele pad bewandelde, bleef hij trouw aan dat besef. Na een directe ervaring waarbij hem duidelijk werd dat z’n vermoedens klopten, begon een lange speurtocht en ontdekkingsreis langs talloze gebieden van alternatieve informatie en inzichten. Zo ook met betrekking tot de machtsstructuren in de wereld en wat daar achter schuilgaat.

Maarten Ghysels
Bevrijding uit de Matrix

We kunnen ons nu bevrijden van de meer dan vijfduizend jaar bestaande matrix. De sleutels van onze toekomst hebben we zelf in de hand. Onze gezagsdragers dringen ons hun narratief op alsof dit de enige toekomst is. Er is een andere weg, een veel mooiere en meer liefdevolle weg, een natuurlijke weg naar een vrij en verbonden leven met elkaar. We kunnen deze zelf vorm geven. We hebben de medewerking van de elite daarvoor niet nodig.

In deze lezing onthul ik de verschillende stappen in deze weg. We hebben de macht om onze eigen verborgen wereld in het licht te brengen, licht en donker binnen onszelf samen te brengen en alles binnenin te voelen. Het gevolg is dat we opnieuw vanuit onze heelheid leven, met een innerlijk kompas, vanuit een gevoel dat we goed zijn zoals we zijn, niet meer of minder zijn, geen macht nodig hebben. We leven innerlijk vervuld. Dit brengt in onszelf en ons leven een hele reeks omkeringen op gang die er toe leiden dat de hele machtmatrix haar macht verliest en instort als een kaartenhuis. Levend vanuit onze binnenkant, zijn we tegelijk afgestemd op de grotere aarde en kosmische krachten. We leven transparant, vrij en verbonden samen in kleine gemeenschappen, met respect voor ieders eigenheid en grenzen.

Over Maarten Ghysels:

Als psychiater, lichaamspsychotherapeut en seksuoloog heeft Maarten Ghysels meer dan veertig jaar mensen begeleid om opnieuw in hun lichaam, vanuit hun diepste binnenwereld en heelheid te leren leven. Hij heeft mannen, vrouwen, paren, gezinnen, maatschappen en bedrijven begeleid. Steeds duidelijker zag hij hoe de optelsom van onze persoonlijke trauma’s, onze collectief getraumatiseerde wereld heeft gecreëerd. Met deze trilogie opent hij onze ogen en biedt een pragmatische handleiding voor een natuurlijke weg naar een vrij en verbonden leven met elkaar.

Programma
13:30 uur - inloop
14:00 uur - lezing I
14:30 uur - lezing II
15:00 uur - pauze
15:30 uur - lezing III
16:00 uur - discussie en vragen
16:45 uur - napraten
17:30 uur - einde

Locatie
Evenementenpodium Zandberg58
Zandberglaan 58, 4818GL, Breda
www.zandberg58.nl

Gepubliceerd op:
January 19, 2024 4:17 PM

Leestips