• Gratis thuisbezorgd
  • Binnen een werkdag in huis
  • Zekerheid en garantie
  • Veilig en vertrouwd betalen

Big Pharma en groepsimmuniteit

Big Pharma en groepsimmuniteit

In mijn eerste column “Het is oorlog” beloofde ik de pen op te pakken tegen de volksgezondheid bedreigende industrieën.
Klik hier voor het leesfragment...
Saskia Markestein
Online lezing 17 Februari om 19:30
Column

Jaska de Bree

Big Pharma en groepsimmuniteit

In mijn eerste column “Het is oorlog” beloofde ik de pen op te pakken tegen de volksgezondheid bedreigende industrieën. De voedselindustrie kwam al langs. Nu is de beurt aan de farmaceutische tak van dezelfde verrotte boom. Big Farma en groepsimmuniteit. Twee begrippen die elkaar slecht verdragen. Dat  schoot me vanochtend plots te binnen als dé verklaring waarom men zo panisch doet over het toenemen van de besmettingen met Covid 19. Terwijl het dodental nog steeds niet alarmerender is dan tijdens de reguliere griepgolven. Weet u nog de eerste persconferentie? Maatregelen dienden om tot een geleidelijke groepsimmuniteit te komen. Dat woord is stiekem verdwenen. Het woord “vaccin” is ervoor in de plaats gekomen.

Gaan er al lichten branden?

Zonder die maatregelen en dientengevolge met voldoende besmettingen, is een vaccin niet meer nodig. Maar….. dan zou de farmaceutische industrie wereldwijd een flinke duit mislopen. Big Farma wordt niet gerund door de zware jongens uit een eerdere column. Nee, dit zijn de oom Dagoberts. Lid van de 1% rijken. [1] Oh jeh….weer zo’n complotgekkie, zal de mede door deze Dagoberts gefinancierde media nu wellicht brullen.

Toch is mijn gedachtegang plausibel als je bedenkt hoezeer en hoelang al Big Farma haar tentakels wereldwijd om de gezondheidszorg heeft geslagen. Onze eigen Dr.Bijl, gewezen huisarts, epidemioloog, waarschuwt en schrijft al decennialang over de tsunami aan medicijnen die vaak meer slechts dan goeds doen. [2]

Zo slikken een miljoen landgenoten antidepressiva alsof het vitamine c betreft. Terwijl ze aantoonbaar andere vaak ergere klachten veroorzaken. Ikzelf slikte het ongemerkt 13 jaar. Aanleiding was de plotselinge ramp in het leven van mijzelf en mijn lief Bauke. [3] Recept werd nooit herzien of bevraagd. Ik vergat zelf ook waarvoor ik dat pilletje slikte. Pas begin 2018, twee jaar na het over- lijden van mijn lief,drong het tot me door. Ben meteen af gaan bouwen en gestopt. Toen bleek hoezeer mijn normale rouwproces door die Fluoxitine was gedempt. Weken lang volgden met onbedaarlijke huilbuien, alsof mijn lief pas onlangs, in plaats van twee jaar terug, was overgegaan….

Zelfde geldt voor het ongebreidelde voorschrijven van maagzuurremmers en bloeddrukverlagers. Symptoombestrijding van veelal aan stress gerelateerde syndromen, grotendeels veroorzaakt door onze maatschappij en die vermaledijde groei-economie.

De voedsel-, alcohol- en tabaksindustrie ondermijnen ons immuun systeem en veroorzaken het overgrote deel van de ziektes in onze volstrekt gestreste samenleving. De farmaceutische industrie zorgt vervolgens voor de massaproductie van “medicijnen.”[4] Betekenis van het woord medicijn is: geneesmiddel. Big Farma spuwt echter regelmatig medicijnen uit die ons eerder ziek(er) dan beter maken.

Artsen en arts organisaties worden verleid om producten voor te schrijven die het woord geneesmiddel nauwelijks verdienen. Door de overdrukke praktijken zijn veel artsen bovendien vooral gericht op curatie in plaats van preventie. Vicieuze cirkel kortom waar flink aan wordt verdiend.

Het toppunt van Dagobert Duck gedrag is momenteel wel de gevaarlijk overhaaste  zoektocht naar een vaccin,  voor een griep die niet dodelijker is dan de jaarlijkse voorgangers. Wat dàt wel niet wereldwijd aan pecunia zal opleveren…

Maar, dan moeten wij als potentiële vaccinklanten wél overtuigd blijven van het grote gevaar dat ons vanaf deurklinken, winkelwagentjes, en vooral vanaf onze medemens kan bespringen en doden…

En dat valt gelukkig in toenemende mate niet mee. Steeds meer mensen twijfelen openlijk over wat ons wordt voorgeschoteld. Waaronder een groeiend leger aan Europese artsen  onder de noemer: ‘Ärzte gegen die Corona Mafia’ die het spuugzat zijn dat hun professie zo misbruikt wordt. Er ronduit gelogen wordt over de IC bezetttingsgraad. Dat het bewezen helpende hydrochloxine plus zink verboden blijft. Deze artsen zijn verbijsterd hoe belachelijk de data zijn die door de WHO en landelijke instituten worden verstrekt.[5]

Fijn dat er nog zulke verzetsstrijders zijn. Uit deze ‘deskundigen hoek’. Die hun carrière of positie in de waagschaal gooien. Hun collegae wereldwijd oproepen zich te durven uitspreken.

En dan die duizenden Duitse demonstranten in Berlijn die nooit meer de gevolgen van Befehl ist Befehl willen toestaan: bravo! Wat een sprekend voorbeeld voor ons brave, nog teveel wegkijkende Nederlanders.

Laat de in de 80er jaren uitgebroken “Hollanditis” tegen de plaatsing van kruisraketten met kernkoppen op onze bodem, maar opnieuw uitbreken. ‘Kruisraketten nee’ wordt dan: Big Farma’s vaccin: nee!

[1] Met dank aan Prof. Burkulubu, goede kennis van mede- auteur George Schermer, voor het attenderen op de Donald Duck als goede inspiratiebron.

[2] https://www.rd.nl/meer-rd/gezondheid/dr-dick-bijl-eenzame-strijder-tegen-de-farma-maffia-1.1511335

https://verenigingafbouwmedicatie.nl/wie-zijn-we/bestuur/dick-bijl/

[3] Zie mijn boek “En als de dood nu niet het ergste blijkt?”

[4] https://www.artsenauto.nl/epidemioloog-dick-bijl-bespreekt-boekentip/

[5] https://youtu.be/No1nRVV_jTI

No items found.
Gepubliceerd op:
April 4, 2024 5:04 AM

Leestips