Winkelmand
artikel op keys and chords

Patrick van de Wiele

Ziet u ze ook vliegen?

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Onlangs las ik een boek over Ufo’s. Nu, je gelooft er in of niet, maar de onverklaarbare gebeurtenissen blijven zich opstapelen. Heel wat meldingen krijgen een redelijke verklaring, zoals weerballonen, weerfenomenen, drones enz., maar Ufo’s worden zelfs gesignaleerd nabij het ISS, het Internationale Ruimtestation.

Het zijn, zoals de naam zelf zegt, onverklaarbare fenomenen in de lucht. Wat het precies zijn, weet niemand. Om zo ver te gaan, en te zeggen dat het bezoekers van een andere planeet zijn, zal bij de ene op begrip kunnen rekenen, maar bij de andere op verzet stuiten. Is het immers niet allemaal begonnen met de vermeende Ufo crash nabij Roswell, in de staat Nieuw Mexico in 1947? Nu nog steeds blijft de complottheorie rond Area 51 bestaan, waar de gecrashte Ufo en de lichamen van de (dode) aliens zouden geborgen zijn.

Ik heb ooit een wetenschappelijke verklaring voor het Ufo fenomeen gehoord, ik meen mij te herinneren dat die van Seth Shostak kwam, momenteel de topman van SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), en die luidde als volgt: “Ufo’s zijn bezoekers uit onze toekomst, die naar het levende museum komen kijken.” Dat ze onze afstammelingen zouden zijn, zou uiteraard kunnen verklaren waarom ze mensen ontvoeren, en zelfs koeien verminkt achterlaten. Ja, want het zou hen om ons DNA te doen zijn. Zouden we dan misschien in de verre toekomst een stuk van ons DNA verliezen? Of houdt u het toch beter op buitenaardse bezoekers? Het blijft me alleszins fascineren.

Maar op Keys and Chords draait het allemaal om muziek. En wees gerust, Ufo’s zijn de inspiratiebron geweest voor songs daarover. In het verleden heb ik voor Cerberus, het sciencefictiontijdschrift van wijlen Alfons Maes, daarover al bericht. Een opfrissing volgt, klik uw gordel vast, we vertrekken…

Klik hier en lees het volledige artikel op Keys and Chords

het boek van Coen Vermeeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorgd

Bestellingen vanaf € 19,95

Morgen in huis

Voor 21:00 besteld

Voordelig bestellen

Altijd 10% korting

Veilig en vertrouwd betalen

Via iDeal, Creditcard en meer

De waardering van www.obeliskboeken.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 127 reviews.

Tijdelijk € 5,- extra korting op de Thea Terlouw Collectie

Overweegt U de boeken van Thea Terlouw? Momenteel willen wij het U extra voordelig maken door een extra korting van € 5,-

De bundel is al afgeprijsd naar € 69,99 – nu tijdelijk voor slechts € 64,99 !