• Gratis thuisbezorgd
 • Binnen een werkdag in huis
 • Zekerheid en garantie
 • Veilig en vertrouwd betalen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen
This is some text inside of a div block.
Contact opnemen

Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen

Voor een gelukkig en gezond leven van je huisdier
Leven in balans is de basis voor een gezonde geest in een gezond lichaam.
Volledige beschrijving...

29.99

Paperback
29.99
Hardcover
35.99
Dit boek is geschreven door:
No items found.
Zoek een verzameling boekenreeksen:
Kijk hier!
Details
Voordelen
Nog een 3 Serie
Bekijk alle series

Dit boek heeft x andere serie boeken

Titeldetails

Hieronder vindt u informatie over dit boek:

Beschrijving

In het boek ‘Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen’ laten Aleid Hillebrand en Eric Laarakker je kennis maken met de Vijf Elementen – een duizenden jaren oude stroming binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij bespreken de karaktereigenschappen naast de fysieke- en mentale kenmerken van onze huisdieren volgens de Vijf Elementen. Wanneer je de sterke en minder sterke kanten van je dier leert kennen, kun je het dier beter begrijpen, trainen en zo nodig de juiste extra aandacht geven die ten goede komt aan zijn welzijn en gezondheid.

Heb je een labrador die altijd op zoek is naar eten of een Jack Russell die bij het spelen altijd keft? Een kat die altijd antwoord geeft als je wat tegen haar zegt? Of een konijn dat altijd gaat jagen net voordat ze te eten krijgt? Grote kans dat ze dat niet hebben geleerd door training. Het zijn typische uitingen van verschillende karaktertypen en als je die eenmaal kent, maakt dat het makkelijker om jouw geliefde viervoeter te begrijpen, te accepteren en te helpen.

In het boek worden bij elk van de elementen -Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water- de specifieke karaktereigenschappen besproken die bij ieder dier tot uiting komen. Voorbeelden worden gegeven van geschikte sporten en werk -met name voor honden-passend bij elk element. Typische karaktertrekken bepalen voor elk elementtype de beste manier van trainen. Je leert hoe je de verschillende elementen kunt herkennen bij jonge dieren en wat hun behoeften zijn bij het opgroeien en ouder worden.

Ook de eigenaren komen natuurlijk aan bod. De interactie tussen mensen en hun huisdieren wordt kort beschreven aan de hand van de Vijf Elementen. Welk type eigenaar is met welk type dier een goede, of juist géén goede combinatie en waarom? Met de handige vragenlijsten achterin het boek kun je snel bepalen welk elementtype jouw hond, kat of konijn is.

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan voeding, want ook alle voedingsmiddelen kunnen ingedeeld worden volgens de Vijf Elementen. De juiste voeding helpt het dier om in iedere levensfase gezond, opgewekt en in balans te blijven.

De vele foto’s in dit boek brengen de tekst tot leven en daarnaast vind je in talrijke tabellen de belangrijkste informatie overzichtelijk op een rijtje. Dat maakt het boek een compleet naslagwerk en een must-have voor iedere liefhebber van honden-, katten- en konijnen.

Aleid Hillebrand en Eric Laarakker zijn (holistisch) dierenarts in De Bilt.

Leesfragment

In navolging van het boek ‘Paardentypen’ van Eric Laarakker (2006) wilden wij een boek schrijven over de karaktertypen van honden, katten en konijnen. Niet alleen omdat het leuk is om het karakter van je huisdier te kunnen bepalen en het beter te leren kennen, maar ook omdat je met deze kennis preventief met gezondheid bezig kan zijn. De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) richt zich van oudsher vooral op ziektepreventie: ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Het systeem van de Vijf Elementen wordt al duizenden jaren lang in de Chinese geneeskunde gebruikt om ziekte te kunnen verklaren, om het verloop van de ziekte te voorspellen, hoe je dát probleem op dát moment het beste kan behandelen, en vooral wat je eraan kan doen om herhaling te voorkomen. Je kan karaktereigenschappen, fysieke en mentale kenmerken van je huisdier volgens deze Vijf Elementen indelen. Eigenschappen en kenmerken waar ze mee geboren zijn die heel weinig met opvoeding te maken hebben en die de dieren uniek maken. Door het leren kennen van het karaktertype weet je wat hun sterke kant is maar ook wat hun zwakke plekken zijn, zowel fysiek als mentaal. Zo leer je je trouwe viervoeter op een andere manier kennen en kan je de manier van trainen, en in het algemeen hoe je het beste met ze om gaat, afstemmen op het dier. Ook kun je indien nodig hun voeding aanpassen om problemen voor te zijn. Je bent dan preventief met hun gezondheid en welzijn bezig.

Honden, katten en konijnen (en andere ‘kleine huisdieren’) worden meestal uitgekozen op gevoel, een soort ‘klik’ die er vaak meteen is. Zo’n klik kan ook ontstaan na het zien van foto’s of filmpjes online, of wanneer je fysiek kennis hebt gemaakt met het dier zelf. Er worden echter ook dieren uitgekozen op basis van stamboom, uiterlijk of omdat het ‘de laatste van het nest’ was en er feitelijk geen keus meer was. Vooral in het laatst geval kunnen er nog wel eens frustraties ontstaan over het karakter, alhoewel er bij ieder dier altijd karaktertrekken naar voren kunnen komen die minder aansluiten bij een eigenaar.

In dit boek willen we laten zien dat sommige trekjes echt bij een bepaald type horen en hoe veel je ze ook traint, het zal nooit helemaal verdwijnen, het is eigen aan het dier. Wanneer je zoiets weet, zal het wellicht makkelijker zijn om dat te accepteren zodat je niet steeds ‘de strijd hoeft aan te gaan’. De verschillende elementen en de daarbij behorende karaktertypen worden uitgebreid besproken zodat je jouw huisdier bij één of meerdere van de Vijf Elementen kan plaatsen. Daarmee kan je aan de hand van dit boek de sterke en zwakke punten vinden en weet je waarom bepaalde gedragingen of problemen steeds opnieuw naar voren komen. In de praktijk blijkt het regelmatig een opluchting te zijn voor een eigenaar wanneer ze erachter komen dat bepaald gedrag voortkomt uit het karaktertype van hun dier en dat het niet aan henzelf of de training ligt.

De karaktereigenschappen en behoeften van honden, katten en konijnen worden besproken, niet alleen als volwassen dier maar ook hoe je de karakters van de jonge dieren kan herkennen en wat hun behoeften zijn. Welk type heeft er weinig moeite met de overgang van het nest naar de nieuwe eigenaar en welk type heeft hier juist veel moeite mee? Ook de behoeften van oudere dieren komen aan bod. Hoe ga je het beste met elk elementtype om wanneer ze oud zijn? Wanneer je de ware behoefte van jouw huisdier kent en daarnaar handelt, draagt dat in belangrijke mate bij aan het welzijn van het dier. Een dier mag dan gewoon zijn wie hij of zij in het diepste van zijn wezen is. Hij is dan letterlijk altijd ‘in zijn element’.

Extra informatie


ISBN: 9789493071582
Paperback: 192 pagina's
Afbeeldingen: ja, volledige kleurendruk
Uitgever: Obelisk
Verschenen: 23 Oktober 2020
NUR: 431 Huisdieren

Boeken in deze serie

Bekijk alle series
Parzival en de Graal (luxe editie)
Dit boek maakt geen deel uit van een serie.
Bekijk andere series

Reviews

Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen

Voor een gelukkig en gezond leven van je huisdier

29.99

Op voorraad
Paperback
29.99
Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen
Hardcover
29.00
This is some text inside of a div block.
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Voor een gelukkig en gezond leven van je huisdier. Dierenartsen Aleid Hillebrand en Eric Laarakker bespreken jouw huisdier aan de hand van de Vijf Elementen...
Volledige beschrijving...
 • Gratis verzending
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Lid van Stichting WebwinkelKeur
 • Morgen uw bestelling in huis
Beoordeling:
(
133
)
Nederlands
Paperback
267 x 200 x 20
Druk:
October 23, 2020
192
pagina's
 • Gratis verzending
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Lid van Stichting WebwinkelKeur
 • Morgen uw bestelling in huis
Boekrecensie
(133)
Nederlands
Paperback
267 x 200 x 20
Druk:
October 23, 2020
192
pagina's
de antwoorden die je absoluut nodig hebt

Veelgestelde vragen

Kan ik boeken reserveren?
Worden mijn artikelen in één pakket geleverd?
Verzenden jullie naar mijn land?
Brengt u omzetbelasting in rekening?
Houdt u mijn betaalgegevens bij?
Op welke wijze kan ik betalen?
Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Hoe wijzig ik mijn verzendadres?
Hoe maak ik een account aan?
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Wat zijn de verzendkosten?
Hoe kan ik contact opnemen?
Wat moet ik doen als ik een verkeerd verzendadres heb ingevoerd?
Ik heb het verkeerde artikel ontvangen
Mijn bestelling is beschadigd aangekomen
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat ik deze heb verzonden?
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Hoe moet ik retourneren?
Wat is uw retourbeleid?
Hoe ontvang ik klantondersteuning?
Klachten
Garantie